דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פילה לברק על ריזוטו ירוק של אמיר ומיכל

תמונה גרסת הדפסה

פילה לברק על ריזוטו ירוק של אמיר ומיכל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

סיר עמוק

תבנית אפייה

 

מצרכים:

לריזוטו:

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

2 כוסות אורז לבן עגול שופרסל

3 בצלי שאלוט - קצוצים

1 ליטר ציר ירקות

4 ענפי קורנית (טימין) שופרסל

1 חבילת עלי תרד בייבי שטופים שופרסל

50 גרם גבינת פרמז'ן 27% שופרסל - מגוררת

1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל - לריזוטו

1/4 כפית אגוז מוסקט

1 כוס יין לבן

20 גרם חמאה

2 כוסות אפונה ירוקה קפואה שופרסל

1 מיכל שמנת לבישול 15% שופרסל

 

לדג:

2 חבילות דג לברק שלם טרי שופרסל (3 פילטים)

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 לימון - פרוס

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

6 שיני שום קונפי (כולל השמן שלהם)

 

אופן ההכנה:

לריזוטו:

  1. בסיר עמוק מניחים את שמן הזית, החמאה ובצלי השאלוט ומטגנים במשך כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  3. מוסיפים את המלח והיין הלבן ומבשלים עד לאידוי היין.
  4. מוסיפים את ציר הירקות בהדרגה ומערבבים כל כמה דקות.
  5. מוסיפים את אגוז המוסקט ואת האפונה הקפואה, מערבבים ומוסיפים את השמנת לבישול ואת גבינת הפרמז'ן המגוררת וממשיכים לבשל במשך 24 דקות.
  6. לאחר 24 דקות, מוסיפים את התרד הקצוץ, מערבבים ומסירים מן האש.

לדג:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בתבנית מניחים את פילה הדג ומשמנים בשמן של השום קונפי.
  3. מתבלים בקליפת הלימון.
  4. מסדרים בתבנית את פרוסות הלימון.
  5. מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומעבירים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.
  6. מניחים על כל צלחת הגשה מן הריזוטו, מעליו מניחים את הדג ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.