דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פילה ושורשים של סהר סבאג

פילה ושורשים של סהר סבאג

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

מחבת

סיר קטן

מטרפה

 

מצרכים:

לציר בקר:

300 מ"ל ציר בקר

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כף סירופ מייפל פרימיום שופרסל

 

לשורשים:

3 יחידות גזר צבעוני שופרסל

1 זוקיני

5 כוסות מים רותחים

3 פטריות שמפניון שופרסל

3 פטריות חורש שופרסל

5 תפוחי אדמה שופרסל בינוניים - קלופים מבושלים

250 גרם קרם קוקוס שופרסל

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

לפילה:

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

200 גרם פילה מדומה טרי אנגוס שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

אופן ההכנה:

לציר בקר:

  1. בסיר מניחים את ציר הבקר ומחממים.
  2. מוסיפים את המייפל, חצי כפית מלח ו-3 כפות שמן זית ומבשלים עד לצמצום.

לשורשים:

  1. קולפים את הגזרים.
  2. חותכים את הזוקיני וחותכים למלבנים בגודל אחיד.
  3. בסיר מניחים מים רותחים עם הגזר, חולטים במשך כ-5 דקות ומעבירים למי קרח.
  4. באותו הסיר חולטים את הזוקיני במים הרותחים למשך כדקה ומעבירים למי קרח.
  5. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים.
  6. בסיר מניחים את קרם הקוקוס ומחממים.
  7. שופכים את קרם הקוקס החם על קערת תפוחי האדמה המעוכים.
  8. בעזרת מטרפה טורפים את הפירה ומוסיפים בהדרגה את 2 כפות שמן הזית.

לפילה:

  1. במחבת מניחים כף שמן זית עם חתיכות הפילה וצולים במשך כ-3 דקות מכל צד ומסירים מן האש.
  2. מעבירים את הפילה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-8 דקות.
  3. לאותה המחבת מוסיפים את הגזר, הזוקיני, הפטריות ומעט מציר הבקר.
  4. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים וצולים במשך כ-5 דקות.

להגשה:

  1. בצלחת הגשה מניחים מן הפירה, מניחים את הפילה, הירקות והשורשים.
  2. בוזקים מעל ציר בקר ומגישים.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס