דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פטאייר תרד

מתכון לפטאייר תרד דרוזי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 160 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

תבנית אפייה

נייר אפייה

מחבת

 

מצרכים:

1 קילו קמח פרימיום שופרסל

2+1/4 כוסות מים פושרים

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר חום דמררה שופרסל

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1 כף שטוחה של מלח שולחן דק שופרסל

1 חבילת גבינה צהובה שופרסל

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל - טרופה

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

 

למלית:

1 חבילת עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - קצוצים

1 בצל קצוץ

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית פפריקה מתוקה שופרסל

1 כפית שטוחה של מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית שטוחה של פלפל שחור טחון במיכל שופרסל

 

אופן ההכנה:

למלית:

  1. במחבת מטגנים את הבצל כ- 3 דקות.
  2. מוסיפים את התבלינים ואת התרד ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.
  3. מצננים ומסננים מן הנוזלים.

 

לבצק:

  1. בקערה מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והשמרים.
  2. יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן והמלח ולשים יחדיו (במיקסר/ידנית) לכדי בצק גמיש (אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות בשמן זית ומכסים עד להכפלת הנפח.
  4. לאחר הכפלת הנפח, לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו לכדורים בגודל תפוז קטן.
  5. על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק ככול האפשר.
  6. מניחים במרכז כל עיגול מעט מן המלית ובעזרת כף משטחים אותה על כל העלה תוך הקפדה על השארת הדפנות ללא מלית.
  7. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ובעזרת כפות הידיים משטחים את הלחם ככול שאפשר.
  8. טורפים את הביצה עם שמן זית, מצפים את הלחם ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
  9. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
  10. משאירים מרווחים של כ-3 ס"מ ממאפה אחד לשני ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהמאפים משחימים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס