דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פוקאצ'ה כפרית של תומר בלס

תמונה גרסת הדפסה

פוקאצ'ה כפרית של תומר בלס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5.5 שעות
  • מספר מנות: 2 יחידות

אביזרים:

קערת לישה/מיקסר עם וו לישה

תבנית אפייה

נייר אפייה

קערה להתפחה

 

מצרכים:

2 כוסות קמח חיטה לאפיית לחם שופרסל

1+3/4 כוסות קמח דורום

1+1/2 כפות שמרים

1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

1+1/2 כוסות מים

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

 

לתוספות:

1/2 כוס טבעות זיתים מושחרים שופרסל

1/2 כוס עגבניות מיובשות - חצויות

100 גרם גבינת פטה

1/2 כף מלח מטבח מעולה שופרסל

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמחים עם השמרים.
  2. מוסיפים את המים ולשים עד לאיחוד החומרים.
  3. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. לשים את הבצק במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי מאוד (במידה ולשים ביד יש ללוש 12 דקות).
  5. מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה כאשר הוא מכוסה במטלית לחה למשך כ-2-3 שעות, עד שהוא כמעט ומכפיל את נפחו.
  6. לאחר ההתפחה הראשונה, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומניחים למנוחה של כ-20 דקות.
  7. לאחר 20 הדקות, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ופותחים אותו ביד עד שמתקבל בצק בעובי של כחצי סנטימטר.
  8. מניחים את הבצק בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
  9. מוסיפים את התוספות והמלח הגס.
  10.  מניחים להתפחה נוספת למשךכ-60-90 דקות.
  11. מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית.
  12. מכניסים את הפוקאצ'ות לאפייה במשך כ-25 דקות, או עד להשחמה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס