פויקה בשרי עם ערמונים ויין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פויקה בשרי עם ערמונים ויין

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 6 מנות

אביזרים:

סיר פויקה

כף עץ ארוכה

קעריות להגשה

סכין

קרש חיתוך

כוס מדידה

 

מצרכים:

2 קילו בשר צלעות אנגוס חתוך לקוביות בינוניות

6 תפוחי אדמה בינוניים - קטנים וקלופים

4 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים

1 ראש שום

1 חבילה משמש מיובש שופרסל

צרור כוסברה שופרסל חתוך גס

צרור פטרוזיליה שופרסל חתוך גס

1 שקית ערמונים

חצי בקבוק יין אדום חצי יבש

1/2 כוס שמן זית

1 כפית גדושה מלח

1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס

1 כף כמון

2 כפות פפריקה

מים עד לכיסוי

4 שומר חתוכים לחצאים

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר פויקה מניחים שמן זית ובצלים.
  2. מערבבים כ- 2 דקות ומוסיפים את הבשר ואת התבלינים היבשים.
  3. מטגנים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם ומוסיפים את הירקות, הירק והמשמשים המיובשים.
  4. מוסיפים יין, מביאים לרתיחה ומוסיפים מים עד לכיסוי.
  5. סוגרים את המכסה ומכניסים למדורה כשעתיים עד הנוזל מצטמצם והבשר רך.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס