

מתכון לפאי תפוחים קלאסי
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 8
אביזרים:
- תבנית פאי בקוטר 24
- ניילון נצמד
- מעבד מזון
- מערוך
- גלגלת פיצה או סכין משוננת
מצרכים:
למלית:
- 20 גרם חמאה הולנדית שופרסל
- 5 תפוחים מזן גרני סמית- - Granny Smith) תפוחים ירוקים חמוצים)
- 1 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל
- 3/4 כוס סוכר חום דמררה שופרסל
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כפית תמצית וניל שופרסל
- 4 כפות שקדים - טחונים
לבצק:
- 3 כוסות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
- 1 כפית אבקת אפייה שופרסל
- 1/2 כוס מים קרים
- 1 כפית גרידת לימון
- 200 גרם חמאה הולנדית שופרסל
- 3 כפות סוכר לבן שופרסל
להגשה:
- 1 שקית אבקת סוכר שופרסל
אופן ההכנה:
למלית:
- טוחנים את השקדים לאבקה.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
- במחבת מניחים את החמאה והסוכר החום.
- לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את קוביות התפוחים, הקינמון, גרידת הלימון, תמצית הווניל והשקדים הטחונים.
- בעזרת כף עץ בוחשים את כל חומרי המלית עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים.
- מסירים מן האש ומצננים.
לבצק:
- בעזרת מעבד מזון (או ידנית), לשים את חומרי הבצק לתערובת אחידה (יש להקפיד לא ללוש יותר מידי על מנת שלא לאבד את הפריכות של הבצק).
- בקערה מניחים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשל כ- 20 דקות.
- לאחר 20 דקות, מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
- על משטח מקומח מרדדים כל חלק של הבצק לעלה בעובי 1 סנטימטר.
- מרפדים תבנית אפייה ודפנותיה בחלק אחד של הבצק.
- מחלקים את החלק השני של בצק לרצועות.
- לאחר ריפוד התבנית, ממלאים את התבנית במלית התפוחים ומסדרים את הרצועות בצורת שתי וערב.
- אופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 25 דקות עד להזהבה.
להגשה:
לאחר האפייה מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
בתאבון!