דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי שוקולד מריר

מתכון לפאי שוקולד מריר וקפה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

תבנית פאי - קוטר 26

נייר אפייה

 

מצרכים:

לקלתית:

150 גרם חמאה הולנדית שופרסל - קרה חתוכה לקוביות

1+3/4 כוסות קמח פרימיום שופרסל

3 כפות סוכר לבן שופרסל

1 ביצה שופרסל – חלמון

 

למלית:

200 גרם שוקולד מריר שוויצרי שופרסל

50 גרם חמאה הולנדית שופרסל

2 ביצים שופרסל

1 מיכל שמנת מתוקה שופרסל

 

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה שופרסל

200 גרם שוקולד מריר שוויצרי שופרסל

1 קפסולת קפה פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה:

לקלתית:

  1. למעבד מזון מכניסים את מרכיבי הקלתית ובפולסים יוצרים מרקם אחיד יחסית.
  2. מעבירים למשטח, מכדררים מבלי לעבד יותר מידי את הבצק, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.
  3. לאחר מכן מרדדים על משטח מקומח ומעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
  4. מהדקים את הדפנות ומקפיאים ל- 10 דקות.
  5. מניחים מעל נייר אפייה ואת גרגרי החומוס ואופים בחום של 180 מעלות למשך 12 דקות.

 

למלית:

  1. בסיר ממיסים את החמאה עם השוקולד והשמנת המתוקה.
  2. מסירים מן האש וטורפים במהירות 2 ביצים.
  3. שופכים את המלית על הקלתית ואופים 20 דקות בחום של 160 מעלות.
  4. מוציאים ומצננים.

 

לציפוי:

  1. מניחים בקערה את השמנת המתוקה ואת השוקולד המריר וממיסים במיקרוגל.
  2. מוסיפים אספרסו מקפסולת הקפה ומערבבים.
  3. שופכים את הציפוי מעל הפאי ומצננים.

* הצעת הגשה: לפזר מעל הפאי מעט מלח אטלנטי.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.