דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי רועים צמחוני - עמיחי שרפשטיין

מתכון לפאי רועים פטריות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 6

מצרכים:

לפירה:

200 גרם קרם פרש

200 גרם חמאה הולנדית שופרסל

1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

1/2 כף פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 שקית תפוחי אדמה לאפייה ובישול שופרסל – קלופים

 

לעלים:

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

4 עלי מרווה שופרסל

2 כפות עלי קורנית (טימין) שופרסל

50 גרם חמאה הולנדית שופרסל

 

לפטריות:

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

50 גרם חמאה הולנדית שופרסל

3 שיני שום שופרסל - קצוצות          

3 בצלי שאלוט – קצוצים

1 שקית פטריות שמפיניון חתוכות מוקפאות שופרסל - קצוצות

 

להגשה:

100 גרם קרם פרש

 

אופן ההכנה:

לפירה:

  1. בסיר מניחים את תפוחי האדמה הקלופים ומבשלים עד לריכוך.
  2. בקערה מניחים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים עד לקבלת מחית חלקה.
  3. מוסיפים 200 גרם חמאה, חצי כף מלח וחצי כף פלפל.
  4. מערבבים ומוסיפים 100 גרם קרם פרש.

 

לעלים:

  1. במחבת מניחים את עלי המרווה והטימין עם 50 גרם חמאה ו-4 כפות שמן הזית ומטגנים עד שהחמאה נמסה ועוטפת את העלים.
  2. מסננים את יתרת השומן מן החמאה והשמן לקערה ובקערה נפרדת שומרים את העלים.
  3. מוסיפים את שומן החמאה והשמן המסונן (ללא העלים) למחית הפירה ומערבבים.

 

לפטריות:

  1. במחבת מניחים את הפטריות עם 50 גרם החמאה, כפית המלח, כפית הפלפל, שיני השום ובצלי השאלוט ומטגנים עד להשחמה.
  2. בתבנית פיירקס מסדרים את הפטריות המטוגנות ומעליהן את הפירה.
  3. אופים בחום של 200 מעלות במשך כ- 35 דקות.

 

להגשה:

מסדרים את עלי המרווה והטימין המטוגנים מעל לפירה ומגישים לצד הקרם פרש.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.

משתמשת בחלב פנים?

לא במעגלים

את חלב הפנים מורחים ממרכז הפנים כלפי חוץ ומנגבים באמצעות צמר גפן בתנועה דומה. תנועות מסאז' מעגליות רק "דוחפות" את הלכלוך שנמצא על פני העור לתוך הנקבוביות.