מתכון לפאי רועים עם תפוחי אדמה (פשטידת רועים) - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי רועים עם תפוחי אדמה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפאי רועים עם תפוחי אדמה (פשטידת רועים)

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

  • תבנית בקוטר 26

 

חומרים:

  • 4 תפוחי אדמה מבושלים  
  • 2 בצלים קצוצים 
  • 500 גרם בשר בקר טחון אנגוס שופרסל 
  • 1 כפית מלח שופרסל
  • 1 כפית פלפל לבן שופרסל
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית כמון שופרסל
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף שופרסל
  • 2 כפות שמן זית שופרסל

לציפוי:

  • 1/2 כוס טחינה אורגנית גרין שופרסל
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצלים עם 2 כפות שמן זית ומלח.
  2. מוציאים חצי כמות מהבצל המטוגן ומוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים במשך 5 דקות.
  3. מוסיפים את התבלינים, אבקת המרק ואת חצי כוס המים ומבשלים כ- 5 דקות.
  4. מועכים בקערה את תפוחי האדמה, ממליחים ומוסיפים את יתרת הבצל המטוגן.
  5. בקערית מערבבים את הטחינה, הלימון והכמון לתערובת אחידה.
  6. משמנים תבנית ומשטחים את מחית תפוחי האדמה.
  7. מפזרים מעל תפוחי האדמה את הבשר עם המיצים שלו.
  8. מערבבים יחדיו את מרכיבי הציפוי ושופכים מעל הבשר.
  9. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהטחינה מזהיבה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס