מתכון לפאי פיצוחים: פאי אגוזים ומייפל מתוק - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי פיצוחים מתוק

תמונה גרסת הדפסה

מתכון פאי אגוזים ומייפל מתוק

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

  • מעבד מזון
  • תבנית פאי
  • מערוך
  • נייר אפייה
  • מברשת להברשה

 

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 3/4 כוס אבקת סוכר שופרסל
  • 150 גרם חמאה - חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה שופרסל
  • 2 כפות מים קרים - לפי הצורך

 

למלית:

  • 2 ביצים שופרסל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% שופרסל
  • 1 כוס סוכר לבן שופרסל
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון שופרסל
  • 1 שקית אגוזי פקאן שופרסל - קצוצים דק

 

לקישוט:

  • 1/2 שקית אגוזי פקאן שופרסל
  • 100 גרם אגוזי מלך

 

לציפוי:

  • סירופ מייפל פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק מגובש.
  2. מכסים את הבצק ומעבירים לקירור במקרר במשך כ-20 דקות.
  3. לאחר 20 דקות, על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומעבירים אותו לתבנית פאי.
  4. מהדקים את הבצק לתבנית הפאי ומעבירים לקירור במקפיא למשך כ-15 דקות.
  5. לאחר ההקפאה, מכסים את הפאי בנייר אפייה ומעל מפזרים קטניות (שישמשו כמשקולת).
  6. מעבירים את הפאי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-10 דקות.

למלית:

  1. בסיר קטן מניחים את הסוכר ומים ומבשלים עד להזהבת הסוכר והפיכתו לקרמל, חשוב מאוד שלא לערבב.
  2. מוסיפים את מיכל השמנת המתוקה ומערבבים.
  3. מסירים מן האש ומצננים מעט.
  4. טורפים את הביצים ומוסיפים לסיר יחד עם מיץ הלימון.
  5. מוסיפים את הפקאן הקצוץ, מערבבים ושופכים על הקלתית.
  6. מקשטים את הקלתית באגוזים ובפקאנים.
  7. מעבירים לתנור לאפייה בחום של 170 מעלות במשך כ-20 דקות.

 

בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס