דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי בשר של מינור בן דוד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפאי בשר: מאפה בצק עלים ממולא בשר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 70 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

  • תבנית שקעים
  • תבנית פאי עמוקה
  • מערוך
  • סכין
  • מחבת
  • מברשת לביצים

 

מצרכים:

למלית:

  • 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 בצל לבן - קצוץ
  • 1 גזר שופרסל - קצוץ
  • 1 מקל סלרי שופרסל - קצוץ
  • 1 כפית פפריקה מתוקה במיכל שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/2 כפית סוכר לבן שופרסל
  • 1 עלה דפנה שופרסל
  • 1 כף קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 1 כף רסק עגבניות שופרסל
  • 500 גרם בשר צוואר טרי חלק אנגוס שופרסל – טחון
  • 1 כוס ציר בקר

לבצק:

  • 500 גרם בצק עלים מרודד מוקפא שופרסל
  • 1 ביצה שופרסל - טרופה לציפוי

לפירה בטטה:

  • 1 בטטה
  • 1 כף שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

אופן ההכנה:

למלית:

  1. במחבת מניחים 3 כפות שמן זית עם הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים ומטגנים כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את הפפריקה, הפלפל השחור, המלח, הסוכר, עלה הדפנה, כף הקמח, רסק העגבניות ואת הבשר הטחון ומערבבים.
  3. מוסיפים את ציר הבקר ומבשלים עד שהציר כמעט מצטמצם לגמרי.
  4. מסירים מן האש ומצננים.

לבצק:

  1. חותכים את בצק העלים לעיגולים.
  2. את עיגולי בצק העלים מניחים בתוך תבנית שקעים (ניתן להכין בתבנית גדולה).
  3. מניחים בכל עיגול בצק עלים מעט מן המלית.
  4. מוסיפים עוד עיגול מעל המלית וסוגרים היטב מכל הצדדים.
  5. טורפים את הביצה ומברישים כל אחד מן הפאי.
  6.  מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים את הפאי במשך כ-15 דקות.

לפירה בטטה:

  1. מבשלים את הבטטה עד לריכוך.
  2. מועכים את הבטטה המבושלת לכדי פירה.
  3. מוסיפים לפירה הבטטה את כף שמן הזית ואת המלח ומערבבים.
  4. בעדינות מוציאים את הפאי מן התבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
  5. לצד הפאי מניחים כף מפירה הבטטה ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס