

מתכון לערוק עיראקי: קציצות ירק ותפוחי אדמה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 10-12
אביזרים:
- מחבת
- מצקת
מצרכים:
- 2 תפוחי אדמה
- 1 קישוא גדול - מגורר וסחוט מנוזלים
- 1 בצל גדול - מגורר וסחוט מנוזלים
- 1 כוס בצל ירוק - קצוץ
- 1 חבילת פטרוזיליה שופרסל - קצוצה
- 1/2 חבילת כוסברה שופרסל - קצוצה
- 3 ביצים שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 4 כפות פירורי לחם מוזהבים שופרסל
- 2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל – לטיגון
לטחינה:
- 1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 3 כפות מיץ לימון שופרסל
להגשה:
- 1 עגבנייה - פרוסה
- 1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל
- 1 מלפפון חמוץ
- 3 כפות עמבה
- 6 לחמניות בצורת קשר או בצורת חלה קטנה
אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לריכוך ומרסקים אותם.
- בקערה מערבבים את תפוחי האדמה עם הקישוא, הבצל, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הכוסברה, הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל השחור ומערבבים.
- במחבת מניחים את שמן הקנולה (לא לכדי יצירת שמן עמוק).
- בעזרת מצקת יוצקים מן הבלילה למחבת לכדי צורת לביבה.
- מטגנים משני הצדדים עד להזהבה (כ-2 דקות לכל צד).
לטחינה:
בקערית מניחים את הטחינה הגולמית עם המים, מיץ הלימון והמלח ומערבבים.
להגשה:
- על לחמנייה מורחים את תערובת הטחינה בצידה האחד ואת העמבה בצידה השני.
- מניחים את פרוסות העגבנייה, המלפפון החמוץ ואת הלביבות החמות.