דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ערוק אמיתי - לביבות עירקיות

מתכון לערוק עיראקי: קציצות ירק ותפוחי אדמה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 10-12

אביזרים:
מחבת
מצקת

מצרכים:
2 תפוחי אדמה
1 קישוא גדול - מגורר וסחוט מנוזלים
1 בצל גדול - מגורר וסחוט מנוזלים
1 כוס בצל ירוק - קצוץ
1 חבילת פטרוזיליה שופרסל - קצוצה
1/2 חבילת כוסברה שופרסל - קצוצה
3 ביצים שופרסל
1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
4 כפות פירורי לחם מוזהבים שופרסל
2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל – לטיגון

לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל
1/2 כוס מים
1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
3 כפות מיץ לימון שופרסל

להגשה:
1 עגבנייה - פרוסה
1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל
1 מלפפון חמוץ
3 כפות עמבה
6 לחמניות בצורת קשר או בצורת חלה קטנה

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לריכוך ומרסקים אותם.
2. בקערה מערבבים את תפוחי האדמה עם הקישוא, הבצל, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הכוסברה, הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל השחור ומערבבים.
3. במחבת מניחים את שמן הקנולה (לא לכדי יצירת שמן עמוק).
4. בעזרת מצקת יוצקים מן הבלילה למחבת לכדי צורת לביבה.
5. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה (כ-2 דקות לכל צד).

לטחינה:
6. בקערית מניחים את הטחינה הגולמית עם המים, מיץ הלימון והמלח ומערבבים.

להגשה:
7. על לחמנייה מורחים את תערובת הטחינה בצידה האחד ואת העמבה בצידה השני.
8. מניחים את פרוסות העגבנייה, המלפפון החמוץ ואת הלביבות החמות.

לא כדאי לפספס