עראייס משפחתי
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עראייס משפחתי

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 4 מנות

אביזרים:

מחבת רחבה

תרבד

סכין חדה

קערת ערבוב

מברשת להברשה

מצרכים:

4 טורטיות מקמח חיטה מלא שופרסל

חומרים:

700 גרם בשר צוואר טחון אנגוס

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

2 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1 כפית שום גבישי במיכל גדול

1/2 כף בהרט בשקית שופרסל

לציפוי:

שמן זית פרמיום שופרסל

 

להגשה:

רוטב עגבניות שום אורגני – GREEN

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

1 כפית תערובת תיבול לזעתר טחון

1 כף שמן זית פרמיום שופרסל

1/2 כוס טחינה מתובלת שופרסל

3/4-1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית לעיסה אחידה.
  2. פורסים על משטח 2 טורטיות ומשטחים מחצית מהמלית על כל טורטייה.
  3. סוגרים כל טורטיית בשר עם טורטייה נוספת ומהדקים.
  4. משמנים מעט מחבת רחבה בשמן זית ומניחים טורטייה עם מלית על המחבת.
  5. מברישים את הטורטייה שמעל במעט שמן זית.
  6. לוחצים בעזרת תרבד על הטורטייה והופכים אחרי כ- 5 דקות לצידה השני.
  7. לוחצים שוב על הטורטייה וצולים את הצד השני.
  8. חוזרים על הפעולה עם הטורטייה הממולאת השנייה.
  9. מעבירים לקרש חיתוך.
  10. מערבבים את הטחינה המתובלת עם המים ומניחים בקערה ליד.
  11. מערבבים את רוטב העגבניות עם בצל ירוק, שמן זית וזעתר ומעבירים לקערה נפרדת
  12. פורסים את הטורטייה ומגישים לצד המטבלים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס