מתכון לעלי גפן ממולאים בקינואה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עלי גפן ממולאים קינואה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעלי גפן ממולאים בקינואה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעתיים
  • מספר מנות: 4 מנות

מצרכים:

חבילת עלי גפן או עלי גפן טריים

עגבניות פרוסות לבסיס הסיר

למלית:

כוס קינואה שופרסל

1 בצל מגורד דק

חופן אורגנו טרי קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

2 עגבניות מגורדות

2-3 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור טחון במיכל

4 כפות שמן זית אורגני גרין

לרוטב:

4 כפות שמן זית אורגני גרין

2 כפות סילאן שופרסל

3 כפות רכז רימונים

2 כוסות מים רותחים

מלח

פלפל שחור טחון במיכל

ליוגורט המתובל:

יוגורט יווני שופרסל

אורגנו טרי

שמן זית

גרדת לימון

 

אופן ההכנה:

1. למילוי: מבשלים את הקינואה במים כמו פסטה ומסננים.

2. בקערה מערבבים את הקינואה עם שאר מרכיבי המלית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. פותחים את עלי הגפן על משטח העבודה, ממלאים ככפית גדושה מהמילוי, מגלגלים כל עלה, מהדקים היטב.

4. מסדרים בתחתית הסיר עגבניות פרוסות, מעל מניחים את עלי הגפן, ומעל עוד כמה פרוסות של עגבניה.

5. בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרוטב ומוזגים מעל לעלי הגפן.

6. מעבירים את הסיר לכיריים, מבשלים עד רתיחה. מנמיכים את האש, מבשלים כשעה.

7. מערבבים את חומרי היוגורט המתובל ומגישים את המנה לצדו.

8. ניתן להגיש קר.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס