דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עלי גפן ממולאים בפריקי של רועי הלוי

עלי גפן ממולאים בפריקי של רועי הלוי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

קלחת

סיר סוטאז' קטן

מחבת

 

מצרכים:

לבשר:

140 גרם פריקי - שטוף ומסונן

1 כף שמן קנולה מזוכך שופרסל

100 גרם צלי כתף טרי חלק אנגוס שופרסל - חתוך לחתיכות קטנטנות

1 בצל לבן - קצוץ

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1/2 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל

1/2 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

1/2 כפית כורכום טחון במיכל שופרסל

1/2 כפית פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1 כף צימוקים בהירים שופרסל

1+1/4 כוסות מים

 

לקונפיטורת התאנים:

1/2 כוס סוכר לבן שופרסל

1/2 כוס מים - לקונפיטורה

4 תאנים מיובשות שופרסל - חתוכות

4 ענבים אדומים שופרסל  - פרוסים

4 ענבים ירוקים שופרסל - פרוסים

4 שיני שום שופרסל - פרוסות

1 פלפל צ'ילי אדום – קצוץ

 

לעלי הגפן:

8 עלי גפן - חלוטים

1 לימון – מיץ בלבד

2 עגבניות - פרוסות

1 כף שמן קנולה מזוכך שופרסל

1 כוס מים

 

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל

1/4 כוס מים – למהילת הטחינה

 

אופן ההכנה:

לבשר:

  1. במחבת מניחים כף שמן עם קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
  2. מוסיפים את הבצל הלבן הקצוץ ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף.
  3. מוסיפים למחבת את הפריקי ומתבלים במלח, בקינמון, בכמון, בכורכום ובפפריקה.
  4. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
  5. מוסיפים למחבת את המים וממשיכים לבשל על אש בינונית עד לאידוי הנוזלים.

לקונפיטורת התאנים:

  1. בסיר קטן מניחים את המים עם הסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את התאנים, את הענבים משני הצבעים, שיני השום ופלפל הצ'ילי האדום, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ- 7 דקות, עד ליצירת סוג של קונפיטורה.

לעלי הגפן:

  1. בסיר קטן, מניחים כף שמן ומחממים.
  2. מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות העגבניות עם מיץ מלימון שלם.
  3. על משטח עבודה פורסים את עלי הגפן.
  4. ממלאים את עלי הגפן בתבשיל הפריקי, מגלגלים ומניחים בתוך הסיר עם העגבניות.
  5. מוסיפים 1 כוס מים ומכסים בעזרת צלחת כבדה לשם מחיצת עלי הגפן לתחתית הסיר.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית למשך כ - 20 דקות.

לטחינה:

  1. בקערה מניחים את הטחינה עם המים ומערבבים.
  2. על צלחת מניחים עלה גפן ומעליו כף טחינה.
  3. מעל הטחינה מזליפים את קונפיטורת התאנים ומעליה מניחים 2 יחידות עלי גפן ממולאים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.