עוף שלם במעשנה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוף שלם במעשנה

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 4 שעות + לילה במקרר
  • מספר מנות: 6 מנות

מרכיבים:

עוף שלם במשקל 1/2 1 ק"ג

4 כפות מלח גס

פלפל שחור גרוס

סוכר חום

פפריקה

מייפל

6 קלחי תירס

מיונז

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את העוף בקערה גדולה עם מים ומלח עד לכדי כיסוי. מניחים לילה במקרר.
  2. שופכים את המים ומעסים את העוף בהרבה מייפל, מלח, פלפל, סוכר חום ופפריקה.
  3. מעבירים את העוף ל-4 שעות במעשנה בטמפרטורה של 110 מעלות.
  4. מכינים תירס שום – מורחים מיונז על קלחי התירס וזורים אבקת שום וסוכר חום. צולים על המנגל מספר דקות מכל צד.

 

  1. טיפ– מלאו אותו בירקות, כמו בצלים, תפוחי אדמה ומה שאתם אוהבים. הכל יקבל את הטעם המעושן המדהים הזה... וזה לגמרי יכול להחליף את התוספות שליד, אז גם חסכתם לכם עבודה.

 

 

עוד באותו נושא

לא כדאי לפספס