דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוף אפוי ושתוי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוף בתנור עם בירה, תפוחי אדמה ובטטה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

תבנית אפייה רחבה

נייר אפייה

 

חומרים:

1 טבעוף שלם טרי ארוז שופרסל חתוך בחלק של החזה, פרוס בצורה "פתוחה" 1 כוס בירה לבנה 3 גזרים - חתוכים לרבעים

1 כוס שזיף מיובש שופרסל 

3 בצלים חתוכים לרבעים

1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות

2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

2 ראשי שום שלמים

3 כפות סילאן שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה שופרסל

1 כף שום גבישי שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס שופרסל

1 כפית מלח שופרסל

1/4 כוס שמן זית שופרסל

צרור טימין טרי שופרסל

 

 

אופן ההכנה:

  1. בתבנית אפייה מרופדת בשני ניירות אפייה, מניחים את העוף.
  2. מסדרים את ירקות השורש מסביב לעוף.
  3. מוסיפים לתבנית את כל המרכיבים, מלבד השזיפים והטימין.
  4. מעסים את העוף וירקות השורש עם הרוטב בעזרת הידיים.
  5. מפזרים את ענפי הטימין והשזיפים.
  6. מכסים בנייר אפייה נוסף ואופים שעה וחצי בחום של 200 מעלות.
  7. מסירים את הנייר ואופים 10 דקות נוספות ללא נייר עד להשחמה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס