

מתכון עוגת שמרים שוקולד טבעונית
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 120 דקות
- מספר מנות: 10
אביזרים:
מיקסר עם וו לישה
תבנית אפייה
נייר אפייה
ניילון נצמד
מצרכים:
לבצק:
3+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר לבן שופרסל
1/4 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל
1+1/2 כוסות קרם קוקוס אורגני גרין שופרסל
1 כפית תמצית וניל שופרסל
למלית:
1 קופסת ממרח שוקולד פרווה
1 חבילת שוקולד מריר פרימיום שופרסל - קצוץ
1/2 שקית שקדים קלופים שופרסל – קצוצים
להברשה:
4 כפות קרם קוקוס אורגני גרין שופרסל
לציפוי:
1 בקבוק סירופ מייפל אורגני טבעי גרין שופרסל
אופן ההכנה:
לבצק:
- בקערת מיקסר מניחים את הקמח עם השמרים והסוכר.
- במרכז התערובת יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שמן הקנולה, קרם קוקוס ותמצית הוניל לשים במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק גמיש (אם יש צורך מוסיפים 1/4 כוס מים).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך כ-45 דקות.
- על משטח מקומח פורסים את הבצק ומרדדים לעלה רחב בעובי של כחצי סנטימטר.
למלית:
- מורחים על עלה הבצק את ממרח השוקולד, מפזרים את השוקולד הקצוץ ואת השקדים הקצוצים.
- מגלגלים את הבצק לידי כרוכית וחוצים אותה לאורכה, כך שמתקבלות שתי רצועות.
- מלפפים את שתי הרצועות לכדי צורת בורג.
- בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הבורג.
להברשה:
- מברישים את העוגה בקרם הקוקוס.
- מעבירים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות.
לציפוי:
- כשהעוגה חמה מברישים אותה בסירופ המייפל ומגישים.
*טיפ: ניתן לגלגל את רצועות הבצק לכדי כרוכית, לחתוך חתיכות בעובי של 4 סנטימטר ולהניח בצמידות ליצירת עוגת "שושנים".