עוגת שמרים טבעונית
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת שמרים טבעונית

תמונה גרסת הדפסה

עוגת שמרים טבעונית

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

מיקסר עם וו לישה

תבנית אפייה

נייר אפייה

ניילון נצמד

 

מצרכים:

לבצק:

3+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר לבן שופרסל

1/4 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל

1+1/2 כוסות קרם קוקוס אורגני גרין שופרסל

1 כפית תמצית וניל שופרסל

 

למלית:

1 קופסת ממרח שוקולד פרווה

1 חבילת שוקולד מריר פרימיום שופרסל - קצוץ

1/2 שקית שקדים קלופים שופרסל – קצוצים

 

להברשה:

4 כפות קרם קוקוס אורגני גרין שופרסל

 

לציפוי:

1 בקבוק סירופ מייפל אורגני טבעי גרין שופרסל

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. בקערת מיקסר מניחים את הקמח עם השמרים והסוכר.
  2. במרכז התערובת יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שמן הקנולה, קרם קוקוס ותמצית הוניל לשים במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק גמיש (אם יש צורך מוסיפים 1/4 כוס מים).
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך כ-45 דקות.
  4. על משטח מקומח פורסים את הבצק ומרדדים לעלה רחב בעובי של כחצי סנטימטר.

למלית:

  1. מורחים על עלה הבצק את ממרח השוקולד, מפזרים את השוקולד הקצוץ ואת השקדים הקצוצים.
  2. מגלגלים את הבצק לידי כרוכית וחוצים אותה לאורכה, כך שמתקבלות שתי רצועות.
  3. מלפפים את שתי הרצועות לכדי צורת בורג.
  4. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הבורג.

להברשה:

  1. מברישים את העוגה בקרם הקוקוס.
  2. מעבירים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות.

לציפוי:

  1. כשהעוגה חמה מברישים אותה בסירופ המייפל ומגישים.

*טיפ: ניתן לגלגל את רצועות הבצק לכדי כרוכית, לחתוך חתיכות בעובי של 4 סנטימטר ולהניח בצמידות ליצירת עוגת "שושנים".

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס