

מתכון לעוגת שכבות מבצק פריך, קרם וניל ופירות
- דרגת קושי: קשה
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 8
אביזרים:
- תבנית מלבנית
- מיקסר
- מעבד מזון
- סרגל
חומרים:
לבצק:
- 100 גרם חמאה הולנדית שופרסל
- 4 כפות דבש טבעי שופרסל
- 1 ביצה שופרסל - חלמון
- 1 כפית תמצית בטעם וניל
- 3 כפות מים קרים
- 1.5 כוסות קמח שופרסל
- 1 כפית שטוחה
- קינמון טחון שופרסל
לקרם:
- 1 שמנת מתוקה להקצפה שופרסל
- 1 פודינג בטעם וניל שופרסל
- 1 כוס חלב שופרסל
לשכבת הפירות:
- 2 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
- 4 תמרי מג'הול שופרסל חתוכים לקוביות קטנות
- 3 כפות סוכר דמררה שופרסל
אופן ההכנה:
- בקערה לשים את כל חומרי הבצק יחדיו עד להיווצרות הבצק.
- על נייר אפייה מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים למקרר למשך 20 דקות.
- מוציאים מהמקרר וחותכים לשני מלבנים באורך של 20 ס"מ וברוחב של 12 ס"מ (מן השאריות ניתן לחתוך משולשים לקישוט).
- אופים בחום של 180 מעלות כ- 14 דקות ומצננים צינון מוחלט.
- בקערה מקציפים יחד את חומרי הקרם עד לאיחודם.
- במחבת קטנה מערבבים יחד את קוביות התפוחים, קוביות התמרים והסוכר החום כ- 5 דקות ומצננים.
הרכבת העוגה:
- על צלחת הגשה מניחים מלבן בצק פריך.
- מזלפים מעל קרם ומפזרים קצת מן הפירות.
- מניחים שכבה שנייה של בצק פריך.
- מזלפים קרם ומעט מן הפירות בשנית.
- מקשטים במשולשי הבצק שיצרנו מן השאריות.
בתאבון!