דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת קראנץ שמרים שוקולד - חלבה של אליאור שחוח

עוגת קראנץ שמרים שוקולד - חלבה של אליאור שחוח

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 240 דקות
  • מספר מנות: 12

אביזרים:

תבנית קוגלהוף (עגולה עם חור באמצע) קוטר 26

כוס מדידה לנוזלים

כוס מדידה ליבשים

מיקסר עם וו לישה

מערוך

ניילון נצמד

 

מצרכים:

לבצק:

500 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

100 גרם סוכר לבן שופרסל

17 גרם שמרים יבשים

1 כפית גרידת לימון

1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

2 ביצים שופרסל

130 גרם חמאה - בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות

170 גרם חלב שופרסל

 

למלית:

100 גרם שוקולד מריר 72% פרימיום שופרסל - קצוץ

60 גרם אבקת סוכר שופרסל

100 גרם חמאה - רכה מאוד

20 גרם אבקת קקאו שופרסל

100 גרם מחית פרלינה

200 גרם ממרח חלווה

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל - טרופה

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. בקערת מיקסר מניחים את הקמח עם הסוכר, השמרים וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים  בעזרת כף.
  2. יוצרים גומה במרכז התערובת ומניחים בתוכה את החלב, הביצים ואת תמצית הווניל ומפעילים את המיקסר למשך 4 דקות.
  3. תוך כדי לישה, מוסיפים את החמאה, קובייה אחר קובייה, עד שהיא נבלעת בתוך התערובת.
  4.  מוסיפים את המלח ולשים בעזרת המיקסר במשך 6 דקות נוספות.
  5. מעבירים את הבצק לקערה עטופה ניילון ומעבירים למקרר למשך כשעתיים.

למלית:

  1. בקערה מניחים החמאה עם אבקת הסוכר והקקאו וממיסים.
  2. מוסיפים את מחית הפרלינה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
  3. לאחר שעתיים מוציאים את הבצק מן המקרר.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 סנטימטר ומחלקים לשני חלקים.
  5. מורחים על חלק אחד את מלית השוקולד פרלינה ומפזרים מעל את חתיכות השוקולד הקצוץ.
  6. מגלגלים ליצירת רולדה מהודקת.
  7. על חלק הבצק השני מורחים את ממרח החלווה ומגלגלים ליצירת רולדה מהודקת.
  8. מגלגלים את 2 הרולדות ביחד לצורת בורג.
  9. מניחים את העוגה בתבנית קוגלהוף ומתפיחים במשך כשעה.
  10. לאחר ההתפחה, מצפים את העוגה בביצה הטרופה.
  11. מעבירים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 35 דקות.

בתיאבון

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס