דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת פנקייק

מתכון לעוגת פנקייק יוגורט

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

מחבת בקוטר 24-26 נון סטיק

מיקסר להקצפה

לקקן

קולפן

מצקת

 

חומרים:

 לפנקייק:

1 גביע יוגורט בטעם טבעי

2 ביצים שופרסל

1.5 כוסות קמח תופח שופרסל

1 כפית תמצית וניל שופרסל

2 כפות סוכר לבן שופרסל

3 כפות שמן קנולה שופרסל

1 חבילת חמאה הולנדית שופרסל

 

לקרם השוקולד:

2 מיכלי שמנת מתוקה שופרסל

1 כוס חלב שופרסל

2 שתי חבילות פודינג שוקולד שופרסל

 

לקישוט:

1 חבילת שוקולד מריר 60% שופרסל

 

אופן ההכנה:

להכנת הפנקייק: 

  1. מערבבים את חומרי הפנקייק בעזרת מטרפה ידנית למסה אחידה.
  2. יוצקים כמות של מצקת מהבלילה למחבת משומנת קלות בחמאה.
  3. מקפידים שקוטר הפנקייק יהיה בקוטר המחבת.
  4. כשצד אחד מתחיל להתגבש ומתחילות בועות קטנות הופכים לצד השני.
  5. חוזרים על הפעולה עד שיש לפחות 5-4 פנקייקס גדולים (אם נשארת בלילה אפשר להכין כמה קטנים לנשנוש).
  6. מצננים ומניחים בהתחלה אחד על השני כדי לוודא שכולם באותו הגודל, אם לא ניתן לחתוך מהקצוות על מנת להביא את כול הפנקייקיים לגודל אחיד.

 

הכנת הקרם:

  1. מקציפים יחד את כל החומרים עד שנוצר קרם מגובש. הרכבת העוגה
  2. בצלחת רחבה ושטוחה מניחים את הפנקייק הראשון ועליו מורחים את קרם השוקולד. מניחים מעליו עוד פנקייק ושוב מורחים מקרם השוקולד.
  3. חוזרים על הפעולה עם כל ארבעת-חמשת הפנקייקים.
  4. לאחר מכן מצפים את העוגה בקרם.
  5. מפזרים גילופי שוקולד שיוצרים בעזרת קולפן.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.