דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת פיניאטה

מתכון לעוגת הפתעות ממתקים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 150 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

2 תבניות עגולות בקוטר 26

רינג לחיתוך עגול או  צלחת / מכסה של סיר הקטן מקוטר 26

מיקסר

לקקן

שקית זילוף

צנתר כוכב מתכת

נייר אפייה

 

מצרכים:

2 חבילות עוגה בטעם שוקולד שופרסל

2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל

2 כוסות חלב שופרסל

2 חבילות פודינג בטעם שוקולד שופרסל

6 ביצים שופרסל (3 לכל עוגה)

1+1/2 כוסות שמן קנולה מזוכך שופרסל (3/4 כוס לכל עוגה)

1 כוס מים (1/2 כוס לכל עוגה)

300 גרם עדשי שוקולד צבעוניים

 

לציפוי:

סוכריות צבעוניות קטנות

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר מניחים את שתי חבילות התערובת לעוגה בטעם שוקולד.
  2. מוסיפים את הביצים, השמן והמים ומקציפים.
  3. מעבירים חצי מן התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  4. מעבירים את יתרת התערובת לתבנית אפייה נוספת מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים את שתי העוגות בחום של 170 מעלות למשך כ-40 דקות ומצננים כך שלבסוף מתקבלות שתי עוגות זהות.
  6. בקערה מניחים את החלב, הפודינג והשמנת ומקציפים לכדי קרם יציב.
  7. מעבירים מחצית מן הקרם לשקית זילוף.
  8. לאחר צינון העוגות חוצים כל אחת מן העוגות לרוחבן.
  9. בצלחת שטוחה מניחים חלק תחתון של עוגה אחת ושומרים בצד את החלק העליון של אותה עוגה.
  10. בעזרת קערה / מכסה, חורצים טבעת במרכז שני החלקים הנותרים.
  11. מורחים את הקרם על החלק התחתון של העוגה ומעליו מניחים טבעת אחת.
  12. מצפים את הטבעת בקרם ומעליה מניחים את הטבעת השנייה ומצפים גם אותה בקרם.
  13. ממלאים את ה"חור" שנוצר בעדשי השוקולד ומכסים בעזרת החלק העליון שנשמר בצד.
  14. מצפים את העוגה בקרם ובעזרת שקית הזילוף יוצרים קישוטים.
  15. מפזרים את הסוכריות הצבעוניות ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.