דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת עלי גפן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעלי גפן ממולאים אורז

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

תבנית עגולה בקוטר 26/24

 

חומרים:

20 עלי גפן טריים או מצנצנת

 

למלית:

1/4 כוס חמוציות מיובשות ממותקות שופרסל

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל קצוצה

1/4 כוס סלרי עלים שופרסל קצוץ מעט

פלפל שחור גרוס שופרסל

1 כוס אורז יסמין שופרסל

6 כפות שמן זית שופרסל

1 כפית בהרט שופרסל

1/2 כפית מלח שופרסל

1 בצל קצוץ

 

לרוטב:

1/2 כפית כורכום טחון שופרסל

מעט פלפל שחור גרוס שופרסל

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

1/4 כפית קינמון שופרסל

4 כפות שמן זית שופרסל

1 כפית בהרט שופרסל

1 כף סילאן שופרסל

מעט מלח שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז בישול מלא במים בלבד.
  2. מסננים את האורז מהמים, אך ללא שטיפה ומעבירים לקערה.
  3. לקערת האורז המבושל מוסיפים את שאר מרכיבי המלית, מלבד הבצל, מערבבים ומניחים בצד לצינון.
  4. משמנים היטב תבנית עגולה (כולל הדפנות) ומרפדים בעלי גפן, כאשר הצד המחוספס מופנה כלפי פנים התבנית, כך שיכסו את כל התבנית כולל השוליים ומעט מעל גובה שולי התבנית (באם משתמשים בעלים טריים, יש לחלוט אותם במים רותחים למשך 3 דקות).
  5. יש להשאיר מספר עלים לשם כיסוי התבנית.
  6. ממלאים את התבנית המרופדת עלי גפן במלית ומהדקים היטב.
  7. מוסיפים את הבצל וסוגרים את שולי העלים.
  8. מכסים בעלי הגפן עד לכיסוי מוחלט של התבנית.
  9. בעזרת סכין חדה יוצרים מספר חורים בעלים על מנת שהרוטב ייספג במלית באופן האידיאלי ביותר.
  10. בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על התבנית.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס