

מתכון לעוגת מוס שוקולד שכבות כשרה לפסח
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 10
אביזרים:
- מיקסר
- תבנית קוטר 26
- נייר אפייה
- קערות
- קולפן
- מסננת
מצרכים:
לבסיס העוגה:
- 6 ביצים שופרסל
- 3 כפות סוכר לבן שופרסל - לחלמונים
- 3 כפות סוכר לבן שופרסל - לחלבונים
- 1 חבילה פודינג בטעם שוקולד שופרסל
למוס:
- 2 מיכלי שמנת להקצפה 38% שופרסל
- 20 גרם ג'לטין
- 4 כפות חלב שופרסל
- 200 גרם שוקולד מריר 72% פרימיום שופרסל
- 200 גרם גבינת מסקרפונה
- 3 כפות אבקת קקאו שופרסל
לציפוי:
- 1 חבילת שוקולד מריר 72% פרימיום שופרסל - קצוץ לרוחבו או בעזרת קולפן.
- 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים בסגנון סיני שופרסל - קצוצים
- 4 כפות אבקת קקאו שופרסל
אופן ההכנה:
לבסיס העוגה:
- מפרידים את הביצים.
- בקערה מניחים את החלבונים עם 3 כפות סוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת עמידה.
- בקערה נפרדת מניחים את החלמונים עם 3 כפות סוכר ופודינג השוקולד ומערבבים לכדי תערובת אחידה.
- את תערובת החלמונים מקפלים לתוף קצף החלבונים.
- בתבנית עגולה, מרופדת נייר אפייה, מניחים את התערובת.
- מעבירים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות למשך כ-20 שקות.
למוס:
- בקערה מניחים את הגלטין עם החלב.
- ממיסים את הג'לטין בתוך החלב ולאחר שהוא מתקשה, מחממים במיקרוגל במשך כ-30 שניות.
- בקערה מניחים את מיכל שמנת אחד עם הקקאו והשוקולד המריר, מערבבים וממיסים.
- מצננים למשך כ-5 דקות.
- בקערה מניחים מיכל שמנת שני עם גבינת המסקרפונה ומקציפים.
- מוסיפים את הג'לטין המומס וממשיכים להקציף.
- תוך כדי הקצפה מוסיפים את השמנת המומסת עם הקקאו והשוקולד המריר.
- מערבבים יחדיו את שתי התערובות.
- שופכים את התערובת האחידה על בסיס העוגה.
- מעבירים למקפיא למשך כ-3 שעות ולפני הגשה מעבירים למקרר.
- בעזרת מסננת, מפזרים קקאו מעל העוגה ומעליו את פירורי השוקולד המריר.
בתאבון!