עוגת מוסקה יוונית - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת מוסקה יוונית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחצילים ממולאים בבשר

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעה ורבע
  • מספר מנות: 8 מנות

חומרים לתבנית בקוטר 22-24

3 חצילים

שמן קנולה שופרסל

2 ביצים שופרסל

מלח

למלית:

4 כפות שמן זית אורגני גרין

1 ק"ג בשר בקר טחון טרי שופרסל

1 בצל גדול קצוץ דק

חצי כוס צנוברים שופרסל, קלויים

קופסת עגבניות שלמות מקולפות שופרסל

4 שיני שום שופרסל כתושות

חופן רוזמרין או טימין לפי הטעם

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כפות סילאן שופרסל

½ צ'ילי חריף (לא חובה) פרוס

כף קורנפלור שופרסל מהולה ב-5 כפות מים

מלח

פלפל שחור טחון במיכל

 

אופן ההכנה:

1. לטיגון החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, בוזקים מעל מלח ומניחים להגיר נוזלים.

2. מברישים בביצה ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

3. למילוי: במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.

4. מוסיפים את הבשר ומבשלים את הבשר עד שצבעו מתחלף.

5. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6. להרכבה: מרפדים תבנית או סיר בחצילים. ממלאים את כל המילוי וסוגרים שוב עם רצועות החצילים.

7. מכניסים לתנור ואופים עד להתייצבות כ-30 דקות על 200 מעלות.

 

לעוד מתכונים לשבת, לחצו כאן.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס