דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת יום הולדת קלאסית

מתכון לעוגת יום הולדת שוקולד וסוכריות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 12-10

אביזרים:

תבנית קפיצית מספר 26

מיקסר

מטרפה ידנית

 

מצרכים:

4 ביצים שופרסל - בטמפרטורת החדר

1  כוס סוכר לבן שופרסל

1  כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

3  כפות אבקת קקאו שופרסל

1+3/4 כוסות קמח תופח פרימיום שופרסל

1 כוס יוגורט בטעם טבעי

1/2 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

לציפוי:

1 מיכל  שמנת 38% עמידה לקצפת שופרסל

2 חבילות שוקולד מריר שוויצרי שופרסל

 

להגשה:

סוכריות צבעונית

 

אופן ההכנה:

לעוגה:

  1. במיקסר/מטרפה ידנית מקציפים יחדיו את הביצים והסוכר.
  2. מוסיפים בהדרגה את השמן.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל ואת כוס היוגורט.
  4. מוסיפים את הקמח והקקאו וממשיכים להקציף עד שהקמח נבלע.
  5. משמנים את התבנית העגולה ושופכים את הבלילה.
  6. אופים בחום של 170 מעלות במשך כ- 30 דקות.

* ניתן לבדוק אם העוגה מוכנה כאשר טובלים קיסם ונדבקים אליו פירורים לחים.

 

לציפוי:

  1. בסיר קטן מחממים את השמנת.
  2. מוסיפים את קוביות השוקולד המריר ומערבבים תמידית עד שהשוקולד נמס והציפוי הופך אחיד.
  3. מצננים במשך מספר דקות.
  4. שופכים את הציפוי על עוגת השוקולד.
  5. מחכים כ- 5 דקות על מנת שהציפוי יתגבש.
  6. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס