דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת טפטופים - חד קרן של עידן שחר

עוגת טפטופים - חד קרן של עידן שחר

  • דרגת קושי: קשה
  • זמן הכנה: 180 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

רינג גבוה עגול לעוגה בקוטר 20/24 או ארבע תבניות בקוטר זהה (על פי הקוטר שמעוניינים בו)

מיקסר עם וו הקצפה

שקית זילוף

צנטר שטוח ורחב

קלף יישור

סקוויזר

שקיות זילוף

צלחת מסתובבת – רצוי

 

מצרכים:

* המצרכים הינם עבור עוגה אחת. על מנת לקבל עוגה גבוהה (של 2 קומות) יש להכפיל את כמות מצרכים

לעוגה:

6 ביצים שופרסל – מופרדות לחלמונים ולחלבונים בטמפרטורת החדר

1/4 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

200 גרם סוכר לבן שופרסל

1/2 כפית גרידת לימון

1/2 לימון – מיץ בלבד

220 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

1/2 שקית אבקת אפייה שופרסל

1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

 

לסירופ הסוכר:

240 מיליליטר מים

1 כוס סוכר

1/2 תפוז - קליפה מגוררת

 

לקרם התות:

2 מיכלי שמנת להקצפה 38% שופרסל

1 שקית פודינג בטעם וניל שופרסל

250 גרם מחית תות

 

לציפוי החיצוני:

500 גרם קצפת צמחית

3 צבעי מאכל ג'ל

 

לגאנש:

1 מיכל שמנת להקצפה 38% שופרסל

2 חבילות שוקולד מריר 72% פרימיום שופרסל

 

לקישוט העוגה:

12 נשיקות מרנג - קטנות בצבעים שונים

1 קרן מבצק סוכר (ניתן לקנות בחנויות מתמחות)

2 עיניים מבצק סוכר (ניתן לקנות בחנויות מתמחות)

2 אוזניים מבצק סוכר (ניתן לקנות בחנויות מתמחות)

 

 

אופן ההכנה:

להכנת העוגה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את תבניות האפייה.
  2. מפרידים את הביצים לחלמונים ולחלבונים.
  3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים את החלבונים עם המלח ומקציפים במהירות גבוהה.
  4. כאשר הקצף מתחיל להיווצר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  5. בקערית קטנה מניחים את החלמונים עם קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון ותמצית הווניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול איטי.
  7. ממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה.
  8. בקער מניחים את הקמח עם אבקת האפייה, מנפים ומוסיפים לתערובת.
  9. מקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  10. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית (או לארבע תבניות זהות) ומיישרים את החלק העליון.
  11.  אופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 25-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  12. מצננים לחלוטין.

לסירופ הסוכר:

  1. בסיר מניחים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
  2. מסירים מן האש וומצננים.

לקרם התות:

  1. בקערת מיקסר מניחים את 2 מיכלי השמנת להקצפה עם פודינג הווניל ומחית התות עד לקבלת מסה אחידה.
  2. מחלקים את המסה ל-2 קערות נפרדות.

לציפוי חיצוני:

  1. בקערת מיקסר מניחים את השמנת הצמחית ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
  2. מחלקים את הקצפת ל-3 קערות נפרדות.
  3. מוסיפים לכל קערה ג'ל מאכל בצבע, מערבבים ומעבירים לשקית זילוף.

לגנאש:

  1. בסיר מניחים את השוקולד עם השמנת וממיסים יחד ליצירת גנאש.
  2. מעבירים את הגנאש לסקוויזר ויוצרים בעדינות טפטופים.

 

להרכבה:

  1. פורסים את העוגה / מניחים עוגה אחת.
  2. מספיגים בסירופ הסוכר, מורחים מן קרם התות ומניחים מעל שכבת עוגה נוספת.
  3. חוזרים על התהליך בעבור כל השכבות.
  4. מזלפים סביב העוגה את השמנת בצבעים ללא צנתר.
  5. משטחים בעזרת קלף גדול להחלקת העוגה.
  6. מעבירים את העוגה לקירור במקפיא במשך כשעה לפחות.
  7. מוציאים מהמקפיא ומזלפים מסביב לעוגה את גנאש השוקולד בעזרת הסקוויזר (או בעזרת שקית זילוף).
  8. מקשטים בקרן, בעיניים ובאוזניים מבצק הסוכר ובנשיקות המרנג הצבעוניות.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

משתמשת בחלב פנים?

לא במעגלים

את חלב הפנים מורחים ממרכז הפנים כלפי חוץ ומנגבים באמצעות צמר גפן בתנועה דומה. תנועות מסאז' מעגליות רק "דוחפות" את הלכלוך שנמצא על פני העור לתוך הנקבוביות.