

מתכון לעוגת זברה שיש בחושה
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 10
אביזרים:
- תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
- 2 כוסות מדידה גדולות
- מסננת קטנה לפיזור אבקת סוכר
חומרים:
- 4 ביצים שופרסל
- 1 מיכל שמנת מתוקה שופרסל
- 1 כוס סוכר שופרסל
- 1 כפית תמצית וניל שופרסל
- 1 כפית קפה נמס שופרסל
- 2 כפות אבקת קקאו שופרסל
- 2 כוסות קמח תופח שופרסל
- 1/2 כוס חלב שופרסל
- 2 כפות חלב שופרסל (עבור החלק הכהה בעוגה)
- להגשה: אבקת סוכר שופרסל
אופן ההכנה:
- בקערה מקציפים/טורפים את הביצים והסוכר.
- מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה, חצי כוס החלב ואת תמצית הווניל.
- מערבבים בעזרת מטרפה 2 כוסות קמח תופח לתערובת.
- מעבירים רבע מכמות התערובת לכוס מדידה ומוסיפים את 2 כפות החלב, 2 כפות הקקאו וכפית הקפה הנמס ומערבבים.
- מעבירים את החלק הבהיר לכוס מדידה או קערה נוחה למזיגה.
- משמנים מעט תבנית אפייה.
- מוזגים מעט מן הבלילה הבהירה ובמרכזה מוזגים מעט מן הבלילה הכהה.
- חוזרים על הפעולה עד לסיום המסות, כאשר כל פעם מוזגים במרכז העיגול הקודם שיצרנו.
- אופים כ- 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שהעוגה יציבה.
* ניתן לנעוץ קיסם כדי לוודא שהפירורים לחים.
* המלצת הגשה - מפזרים מעל אבקת סוכר.
בתאבון!