דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת זברה שיש

מתכון לעוגת זברה שיש בחושה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

2 כוסות מדידה גדולות

מסננת קטנה לפיזור אבקת סוכר

 

חומרים:

4 ביצים שופרסל

1 מיכל שמנת מתוקה שופרסל

1 כוס סוכר שופרסל

1 כפית תמצית וניל שופרסל

1 כפית קפה נמס שופרסל

2 כפות אבקת קקאו שופרסל 

2 כוסות קמח תופח שופרסל

1/2 כוס חלב שופרסל 

2 כפות חלב שופרסל (עבור החלק הכהה בעוגה)

 

להגשה: אבקת סוכר שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מקציפים/טורפים את הביצים והסוכר.
  2. מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה, חצי כוס החלב ואת תמצית הווניל.
  3. מערבבים בעזרת מטרפה 2 כוסות קמח תופח לתערובת.
  4. מעבירים רבע מכמות התערובת לכוס מדידה ומוסיפים את 2 כפות החלב, 2 כפות הקקאו וכפית הקפה הנמס ומערבבים.
  5. מעבירים את החלק הבהיר לכוס מדידה או קערה נוחה למזיגה.
  6. משמנים מעט תבנית אפייה.
  7. מוזגים מעט מן הבלילה הבהירה ובמרכזה מוזגים מעט מן הבלילה הכהה.
  8. חוזרים על הפעולה עד לסיום המסות, כאשר כל פעם מוזגים במרכז העיגול הקודם שיצרנו.
  9. אופים כ- 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שהעוגה יציבה.

 

*ניתן לנעוץ קיסם כדי לוודא שהפירורים לחים.

* המלצת הגשה - מפזרים מעל אבקת סוכר.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס