דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת וניל עם תותים

מתכון לעוגת וניל בחושה עם תותים וקצפת

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 160 דקות
  • מספר מנות: 10

 

 

אביזרים:

תבנית עגולה נשלפת - רינג

מיקסר להקצפה

שקית זילוף

כוס מדידה

 

מצרכים:

לעוגה:

4 ביצים שופרסל

1 כוס סוכר לבן שופרסל

1 כפית תמצית וניל שופרסל

1/2 כוס שמן קנולה לא מזוכך שופרסל

1 מיכל שמנת מתוקה שופרסל

1 כפית קליפת תפוז - מגוררת

2+1/4 כוסות קמח תופח פרימיום שופרסל

 

לציפוי :

1 מיכל שמנת מתוקה שופרסל

1 שקית פודינג בטעם וניל שופרסל

1 כוס חלב שופרסל

1 קופסת תותים שופרסל - לקישוט פרוסים או חצויים לאורכם

 

אופן ההכנה:

 לעוגה:

  1. בקערה רחבה מקציפים יחד במיקסר או במטרפה ידנית, את הביצים, השמן, השמנת מתוקה, תמצית הוניל, קליפת התפוז המגוררת והסוכר.
  2. מוסיפים את הקמח התופח רק עד שהקמח נטמע בבלילה ומעבירים לתבנית משומנת ומרופדת נייר אפייה.
  3. אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות (ניתן לבדוק אם העוגה מוכנה בעזרת נעיצת קיסם).
  4. מצננים את העוגה.

 

לציפוי:

  1. מקציפים יחד את השמנת המתוקה, כוס החלב ושקית אבקת הפודינג בטעם וניל לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף.
  2. חוצים את העוגה במרכזה לשתי חלקים.
  3. מניחים על צלחת הגשה את החלק התחתון ומקשטים בקרם השמנת ובתותים.
  4. סוגרים עם החלק העליון ומצפים גם אותו בקרם השמנת ומקשטים בתותים.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס