מתכון לעוגת דבש קלאסית גבוהה ומרשימה לראש השנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת דבש קלאסית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת דבש קלאסית גבוהה ומרשימה לראש השנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 12

אביזרים:

  • תבנית עוגה או קוגלהוף (רצוי מסיליקון)
  • קערת ערבוב
  • מיקסר

 

מצרכים:

  • 5 ביצים שופרסל
  • 1/2 כוס סוכר חום דמררה שופרסל
  • 3/4 כוס דבש טבעי שופרסל
  • 1 כוס תה - כהה פושר
  • 3/4 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל
  • 1 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל
  • 2+1/2 כוסות קמח תופח מנופה שופרסל
  • 1/4 כפית סודה לשתייה שופרסל

לציפוי:

  • סילאן לחיץ פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מניחים את הביצים עם הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח.
  2. מוסיפים את השמן, הקינמון, הדבש והתה ומקציפים בשנית.
  3. מקפלים לתערובת את הקמח והסודה לשתייה.
  4. בתבנית משומנת מניחים את מסת העוגה.
  5. מעבירים את התבנית לתנור ואופים בחום של 170 מעלות במשך כ-50 דקות.
  6. לאחר האפייה, כשהעוגה חמה, מזלפים את הסילאן.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס