

מתכון לעוגת גבינה ופירות יער עם בסיס בישקוטים
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 10
אביזרים:
- מיקסר
- תבנית עגולה קוטר 26
- סיר בישול קטן
- נייר אפייה
- לקקן
מצרכים:
לבסיס:
- 1 חבילת בישקוטים שופרסל
- 1 כוס חלב שופרסל
- 1/4 כוס מים חמים
לציפוי:
- 1 חבילת תערובת פירות יער מוקפאים שופרסל
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות קורנפלור שופרסל
- 3 כפות אבקת סוכר שופרסל
למלית:
- 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל
- 4 כפות אבקת סוכר שופרסל
- 1 מיכל יוגורט יווני 10% שופרסל
- 1 כף ג'לטין
- 3 כפות מים
- 300 גרם גבינת ריקוטה
- 1 חבילת פודינג בטעם וניל שופרסל
אופן ההכנה:
לציפוי:
- בסיר קטן מניחים את פירות היער עם אבקת הסוכר.
- בקערית מניחים את הקורנפלור והמים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את המים המעורבבים עם הקורנפלור.
- מבשלים במשך כ- 2 דקות ומסירים מן האש.
לבסיס:
- בקערית מניחים את החלב עם המים החמים ומערבבים.
- טובלים את הבישקוטי בחלב ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
למלית:
- בקערית מניחים את הג'לטין עם המים, מערבבים ומחכים להקרשה.
- ממיסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כ- 30 שניות.
- בקערת מיקסר מניחים את השמנת להקצפה עם שקית פודינג הוניל והיוגורט ומקציפים.
- מוסיפים את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר והג'לטין ומקציפים עד לקבלת מסת גבינה עמידה.
- מעבירים את מסת הגבינה לתבנית האפייה המרופדת בביסקוטי ומעבירים לקירור במקפיא למשך כחצי שעה.
- לאחר מחצית השעה, מורחים מעל הגבינה את רוטב פירות היער ומעבירים לקירור במקרר למשך הלילה.