עוגיות תמרים מגולגלות עם תמרים ואגוזים - שופרסל מגזין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות תמרים מגולגלות עם תמרים ואגוזים

תמונה גרסת הדפסה

עוגיות תמרים מגולגלות עם תמרים ואגוזים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 25 מנות (3 רולדות)

אביזרים:

קערת ערבוב/מעבד מזון

תבנית אפייה

נייר אפייה

לקקן

סכין

מערוך

ניילון נצמד

 

מצרכים:

לבצק:

200 גרם חמאה - רכה

4 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

350 גרם קמח תופח מנופה זיפר שופרסל

1/4 כוס מים קרים

1/2 כוס סוכר לבן שופרסל

1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

 

למלית:

1 מיכל מלית תמרים שופרסל

100 גרם אגוזי מלך קלופים שופרסל - גרוסים

1 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל

 

להגשה:

1 שקית אבקת סוכר שופרסל

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מכסים את הבצק בעזרת ניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור במשך כ-10 דקות.

למלית:

  1. בקערה מניחים את ממרח התמרים עם כפית הקינמון ואגוזי המלך הגרוסים ומערבבים.
  2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ועל משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק עד לקבלת עלה דק.
  3. מורחים את המלית על כל עלה, תוך הקפדה על השארת שול נקי ממלית בצד אחד של העלה לסיום הגלגול.
  4. מגלגלים כל עלה לצורת רולדה.
  5. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הרולדות.
  6. יוצרים חתכים בכל אחת מן הרולדות ליצירת העוגיות.
  7. מעבירים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות.

להגשה:

  1. מניחים לרולדות להצטנן מעט וחוזרים עם סכין על החתכים.
  2. מצננים צינון מלא.
  3. מפזרים מעל העוגיות את אבקת הסוכר ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס