מתכון לעוגיות שושנים עם קצף וניל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות שושנים עם קצף וניל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות שושנים וניל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 20

מצרכים

לבצק:

200 גרם חמאת שופרסל רכה

3 חלמונים

5 כפות סוכר שופרסל

1 כפית קליפת לימון מגוררת דק

3+1/4  כוסות קמח תופח שופרסל

200 גרם שמנת חמוצה

 

למלית:

3 חלבונים

3 כפות אבקת פודינג וניל  שופרסל

100 גרם אבקת סוכר שופרסל

100 גרם פיסטוק  קלוף קצוץ דק (ניתן גם בלי)

אופן ההכנה:

  1. לשים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון לבצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
  2. מקציפים את החלבונים עם אבקת הסוכר והפודינג לקצף אחיד ומבריק, מקפלים לתוך הקצף את הפיסטוקים הטחונים.
  3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ.
  4. מורחים בעזרת לקקן את המלית על כל עלה ומגלגלים לרולדה מהודקת.
  5. עוטפים בזהירות כל רולדה בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-30-40 דקות.
  6. לאחר מכן פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  7. אופים את העוגיות בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס