דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות פרמזן של עידן שחר ואלירן ראובן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות פרמזן של עידן שחר ואלירן ראובן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 30 סועדים

אביזרים:

  • מיקסר עם וו לישה
  • נייר אפייה
  • סכין
  • מערוך
  • מברשת להברשה
  • תבנית אפייה שטוחה
  • קורצן עוגיות
  • ניירות אפייה

 

מצרכים:

לבצק:

  • 250 חמאה - רכה
  • 2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/2 כפית סוכר לבן שופרסל
  • 2 ביצים שופרסל
  • 510 גרם קמח תופח שופרסל
  • 70 גרם שומשום שופרסל
  • 150 גרם גבינת פרמז'ן שופרסל – מגוררת דק

לציפוי:

  • 1 ביצה שופרסל - טרופה
  • 4 כפות קצח
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן שופרסל – מגוררת דק

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים בין 2 ניירות אפייה.
  3. בעזרת קורצנים קורצים את הבצק לעיגולים.
  4. מעבירים את עיגולי הבצק למקרר לקירור במשך כ- 20 דקות או למקפיא להקפאה של כ- 10 דקות.
  5. מוציאים את עיגולי הבצק מן המקרר ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

לציפוי:

  1. מברישים את העוגיות בביצה הטרופה.
  2. מפזרים את המלח, הקצח ואת גבינת הפרמז'ן.
  3. מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך כ- 20 דקות, עד להשחמה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.