עוגיות ספירלה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות ספירלה

תמונה גרסת הדפסה

עוגיות ספירלה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 40

אביזרים:

2 קערות ערבוב

ניילון נצמד

תבנית אפייה

נייר אפייה

סכין

מצרכים:

לבצק הווניל:

100 גרם חמאה - רכה

1+1/4 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

1 ביצה שופרסל

1/4 כוס סוכר לבן שופרסל


לבצק השוקולד:

100 גרם חמאה – רכה

1+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

1 ביצה שופרסל

1/2 כוס לבן שופרסל

1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

2 כפות אבקת קקאו שופרסל

2 כפות מים קרים


להברשה:

1/4 כוס חלב שופרסל

אופן ההכנה:

לבצק הווניל:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי בצק הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מכסים את קערת בצק הווניל בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור במשך כ-10 דקות.

לבצק השוקולד:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי בצק השוקולד ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מכסים את קערת בצק הווניל בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור במשך כ-10 דקות.

להכנת העוגיות:

  1. לאחר 10 הדקות, מקמחים נייר אפייה, מניחים את בצק השוקולד, מרדדים מעט ומניחים בצד.
  2. מקמחים נייר אפייה נוסף, מניחים את בצק הווניל ומרדדים מעט.
  3. מברישים במעט חלב את בצק הווניל ומניחים מעל את בצק השוקולד.
  4. חותכים את הבצק לקבלת ריבוע ישר.
  5. מגלגלים את הבצק לכדי לרולדה מהודקת ועוטפים בניילון נצמד.
  6. מכניסים את הרולדה להקפאה במשך כ-10 דקות.
  7. לאחר 10 הדקות, מסירים את הניילון מן הרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 סנטימטר.
  8. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את העוגיות ומעבירים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות במשך כ-12 דקות.
  9. מצננים ומגישים.

יש לשמור בקופסה אטומה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס