

עוגיות ספירלה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 40
אביזרים:
2 קערות ערבוב
ניילון נצמד
תבנית אפייה
נייר אפייה
סכין
מצרכים:
לבצק הווניל:
100 גרם חמאה - רכה
1+1/4 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל
1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל
1 ביצה שופרסל
1/4 כוס סוכר לבן שופרסל
לבצק השוקולד:
100 גרם חמאה – רכה
1+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל
1 ביצה שופרסל
1/2 כוס לבן שופרסל
1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל
2 כפות אבקת קקאו שופרסל
2 כפות מים קרים
להברשה:
1/4 כוס חלב שופרסל
אופן ההכנה:
לבצק הווניל:
- בקערה מניחים את כל מרכיבי בצק הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את קערת בצק הווניל בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור במשך כ-10 דקות.
לבצק השוקולד:
- בקערה מניחים את כל מרכיבי בצק השוקולד ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את קערת בצק הווניל בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור במשך כ-10 דקות.
להכנת העוגיות:
- לאחר 10 הדקות, מקמחים נייר אפייה, מניחים את בצק השוקולד, מרדדים מעט ומניחים בצד.
- מקמחים נייר אפייה נוסף, מניחים את בצק הווניל ומרדדים מעט.
- מברישים במעט חלב את בצק הווניל ומניחים מעל את בצק השוקולד.
- חותכים את הבצק לקבלת ריבוע ישר.
- מגלגלים את הבצק לכדי לרולדה מהודקת ועוטפים בניילון נצמד.
- מכניסים את הרולדה להקפאה במשך כ-10 דקות.
- לאחר 10 הדקות, מסירים את הניילון מן הרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 סנטימטר.
- בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את העוגיות ומעבירים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות במשך כ-12 דקות.
- מצננים ומגישים.
יש לשמור בקופסה אטומה