דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגות דובדבנים הפוכות אישיות

מתכון לעוגת דובדבנים בחושה הפוכה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 70 דקות
  • מספר מנות: 12

אביזרים:

תבנית שקעים (רצוי מסיליקון)

נייר אפייה חתוך לעיגולים קטנים בגודל השקעים

סיר קטן

מיקסר/מטרפה ידנית

 

לבסיס הדובדבנים:

1 צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים שופרסל

1/2 כוס סוכר לבן שופרסל

 1/2 כפית קינמון טחון שופרסל

 

לעוגה:

1 חבילת חמאה הולנדית שופרסל

3 ביצים שופרסל - בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר לבן שופרסל

1 כפית תמצית וניל שופרסל

1.5 כוסות קמח תופח שופרסל

1 גביע יוגורט בטעם טבעי

 

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את צנצנת הדובדבנים כך שתישאר קערת דובדבנים וכוס 1 עם נוזלי הדובדבנים.
  2. בסיר קטן מבשלים את הדובדבנים, כוס הנוזלים, 1/2 כוס סוכר והקינמון כ- 15 דקות, מסירים מהאש ומצננים.
  3. בקערה טורפים יחד במטרפה (ניתן להשתמש במיקסר) את החמאה ו3/4- כוס הסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים את תמצית הווניל ואת הביצים (אחת אחת), ממשיכים להקציף ומוסיפים את היוגורט.
  4. מקפלים לתוך התערובת את הקמח התופח.
  5. מניחים בתבנית השקעים את ניירות האפייה הגזורים, מסדרים בכל שקע דובדבנים ושופכים מהעיסה לתוך תבנית השקעים כ- 3/4 מגובהו של כל שקע.
  6. מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות.
  7. כשהעוגות מוכנות, שולפים בזהירות מהשקע ומסירים בעדינות את נייר האפייה.
  8. מגישים כשהדובדבנים מופנים כלפי מעלה.

 

* מומלץ לפזר מעל מעט מנוזל הדובדבנים המבושל.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס