סקלופיני לימון - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סקלופיני לימון

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסקולפיני עוף

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 4 מנות

מצרכים

8 פרוסות של חזה עוף טרי פרימיום שופרסל, פרוס דק

מעט קמח חיטה שופרסל לקימוח

מלח שופרסל

פלפל שחור גרוס במיכל

שמן זית אורגני גרין

מיץ מ-2 לימונים

גרידה מ-2 לימונים

כוס יין לבן

3 עלי מרווה

2 שיני שום שלמות קלופות

 

אופן הכנה

1. מקמחים את פרוסות חזה העוף בקמח, ומנערים עודפים. ממליחים ומפלפלים.

2. במחבת עם מעט שמן זית מניחים את שיני השום. צולים מעט.

3. מוסיפים את חזות העוף וצולים משני הצדדים . מוזגים את היין ומבשלים 3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה. מוציאים לצלחת.

4. בינתיים מוסיפים למחבת את מיץ וגרידת הלימונים, מרווה, מלח הפלפל. מקרצפים היטב את תחתית המחבת עד ליצירת רוטב.

5. מחזירים את חזות העוף למחבת לשתי דקות נוספות.

6. מגישים מיד, מומלץ עם תפוחי אדמה בתנור, אספרגוס מאודה או לחם טרי.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס