דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלמון צרוב על מצע פולנטה - אדי בבייב

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדג סלמון צרוב במחבת על מצע פולנטה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

  • סיר עמוק
  • 2 מחבתות
  • בלנדר מוט
  • מסננת

 

מצרכים:

לדג:

  • 1 חבילת פילה דג סלמון טרי שופרסל (2 יחידות)
  • 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

לפולנטה:

  • 50 גרם חמאה הולנדית שופרסל
  • 3 שיני שום שופרסל – קצוצות
  • 1 בצל לבן - קצוץ דק
  • 2 כוסות גרגירי תירס קפואים שופרסל
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% שופרסל

לאספרגוס:

  • צרור אספרגוס
  • 2 כוסות מים
  • 20 גרם חמאה הולנדית שופרסל

 

אופן ההכנה:

לאספרגוס:

  1. בסיר קטן מרתיחים 2 כוסות מים.
  2. למים הרותחים מוסיפים את צרור האספרגוס ומבשלים במשך 4 דקות.
  3. לאחר הבישול מוציאים את האספרגוס ומסננים.
  4. במחבת מניחים את האספרגוס המסונן עם 20 גרם החמאה ומטגנים במשך כ-2 דקות.

לפולנטה:

  1. בסיר עמוק מניחים את 50 גרם החמאה עם שיני השום הקצוצות והבצל הקצוץ ומערבבים.
  2. מוסיפים את 2 כוסות התירס ו- 2 כוסות המים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית במשך כחצי שעה.
  4. בעזרת בלנדר המוט, טוחנים את תכולת סיר התירס למרקם חלק.
  5. מוסיפים את השמנת ומוסיפים לטחון עד לקבלת מרקם חלק מאוד.

לדג:

  1. במחבת מחממים את שמן הזית.
  2. מוסיפים את נתחי הסלמון וצורבים את שני צידי הדג במשך כ-3 דקות מכל צד.
  3. ממליחים ומפלפלים את הדג הצרוב.
  4. מניחים את הפולנטה ועליה את האספרגוס והדג הצלוי.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס