

מתכון לדג סלמון צרוב במחבת על מצע פולנטה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 40 דקות
- מספר מנות: 2
אביזרים:
- סיר עמוק
- 2 מחבתות
- בלנדר מוט
- מסננת
מצרכים:
לדג:
- 1 חבילת פילה דג סלמון טרי שופרסל (2 יחידות)
- 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
לפולנטה:
- 50 גרם חמאה הולנדית שופרסל
- 3 שיני שום שופרסל – קצוצות
- 1 בצל לבן - קצוץ דק
- 2 כוסות גרגירי תירס קפואים שופרסל
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 1 מיכל שמנת להקצפה 38% שופרסל
לאספרגוס:
- צרור אספרגוס
- 2 כוסות מים
- 20 גרם חמאה הולנדית שופרסל
אופן ההכנה:
לאספרגוס:
- בסיר קטן מרתיחים 2 כוסות מים.
- למים הרותחים מוסיפים את צרור האספרגוס ומבשלים במשך 4 דקות.
- לאחר הבישול מוציאים את האספרגוס ומסננים.
- במחבת מניחים את האספרגוס המסונן עם 20 גרם החמאה ומטגנים במשך כ-2 דקות.
לפולנטה:
- בסיר עמוק מניחים את 50 גרם החמאה עם שיני השום הקצוצות והבצל הקצוץ ומערבבים.
- מוסיפים את 2 כוסות התירס ו- 2 כוסות המים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית במשך כחצי שעה.
- בעזרת בלנדר המוט, טוחנים את תכולת סיר התירס למרקם חלק.
- מוסיפים את השמנת ומוסיפים לטחון עד לקבלת מרקם חלק מאוד.
לדג:
- במחבת מחממים את שמן הזית.
- מוסיפים את נתחי הסלמון וצורבים את שני צידי הדג במשך כ-3 דקות מכל צד.
- ממליחים ומפלפלים את הדג הצרוב.
- מניחים את הפולנטה ועליה את האספרגוס והדג הצלוי.
בתאבון!