דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלמון צלוי בגלייז של פרנק אזולאי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדג סלמון צלוי בגלייז' עם שוקרוט וסלט מנגו

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 3

אביזרים:

  • מחבת

 

מצרכים:

לגלייז':

  • 200 מ"ל מים
  • 100 מ"ל רוטב סויה לבישול שופרסל
  • 100 גרם סוכר לבן שופרסל
  • 1 צ'ילי חריף - קצוץ
  • 1 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל
  • 3 פטריות שמפיניון שופרסל - פרוסות
  • 1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
  • 10 פרוסות ג'ינג'ר - קצוצות
  • 1 כף כוסברה יבשה – כתושה

לדג הסלמון:

  • 1 חבילת פילה דג סלמון טרי שופרסל - חתוך לשלושה חלקים
  • 2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

לשוקרוט:

  • 1 כף שמן קנולה מזוכך שופרסל
  • 1 כפית זרעי כוסברה – כתושים
  • 1 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל
  • 4 כפות שומשום שופרסל – קלוי
  • 1 כפית סוכר לבן שופרסל
  • 1/2 כוס כרוב - חתוך לרצועות דקות
  • 10 בצלי שאלוט - קצוצים
  • 1 פלפל אדום - חתוך לרצועות דקיקות
  • 1/2 שקית צימוקים כהים שופרסל
  • 1/4 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

לסלט המנגו:

  • 1 כוס קוביות מנגו מוקפאות שופרסל - קצוצות
  • 50 גרם שומשום שופרסל - קלוי
  • 50 גרם קוקוס שופרסל - מייבש
  • 1/4 כוס עלי נענע שופרסל
  • 1/2 לימון – מיץ בלבד
  • 1/4 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/4 כפית סוכר לבן שופרסל

להגשה:

  • 2 כפות כוסברה שופרסל - קצוצה

 

אופן ההכנה:

לגלייז':

  1. בקערה מניחים את כל מרכביי הגלייז' ומערבבים.
  2. מניחים את חתיכות פילה הסלמון בגלייז' ומשרים במשך כ-3 שעות.
  3. לאחר ההשריה, במחבת מבשלים את תערובת הגלייז' עד לצמצום הנוזלים לכחצי מן הכמות.

לדג הסלמון:

  1. במחבת מניחים את 2 כפות שמן הקנולה ומחממים.
  2. מוסיפים את חתיכות דג הסלמון המצופות בגלייז' וצולים על צד העור עד להשחמה ולאחר מכן הופכים את חתיכות הדג לצלייה בצידן השני.

לשוקרוט:

  1. במחבת מניחים את כף שמן הקנולה עם זרעי הכוסברה והצ'ילי הכתוש ומערבבים.
  2. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים מעט, במשך כ-4 דקות.
  3. מוסיפים את הכרוב ומערבבים.
  4. מוסיפים למחבת את בצלי השאלוט, הפלפל האדום, הכוסברה הקצוצה והצימוקים ומערבבים.
  5. מבשלים עד שהירקות הופכים שקופים ומתקרמלים, במשך כ-5 דקות.
  6. מוסיפים לתבשיל מעט מן הגלייז', מערבבים ומסירים מן האש.

לסלט המנגו:

בקערה מניחים את כל מרכיבי סלט המנגו ומערבבים.

להגשה:

  1. בצלחת מניחים את הדג ומעליו את תבשיל השוקרוט.
  2. מזלפים מעט מן הגלייז', מקשטים בכוסברה ומגישים לצד סלט המנגו.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס