סלמון מעושן בוויסקי
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלמון מעושן בוויסקי

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 15 שעות
  • מספר מנות: 8 מנות

מרכיבים:

נתח דג סלמון שלם במשקל 800 גרם או 4 נתחים חתוכים ל-200 גרם
1 כוס וויסקי משובח
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפיות סוכר חום דמררה
4 כפות מייפל טבעי אורגני שופרסל

להגשה:

קרם פרש
עירית
לחם בריוש
בצל סגול
1/4 כוס חומץ

אופן ההכנה:

1. מערבבים בתבנית את חומרי המשרה מלבד המייפל. מניחים את נתחי הדג ומזליפים מייפל. מכסים ומניחים ללילה במקרר.
2. לאחר לילה במקרר מוציאים את הדג מהמשרה ומניחים לייבוש על משטח כשעתיים.
3. מעבירים את הדג למעשנה בטמפרטורה של 110 מעלות למשך 4 שעות.
4. בינתיים מכינים בצל מוחמץ: פורסים בצל לרצועות ומניחים בסיר עם מים רותחים. מוסיפים חומץ ומבשלים 5 דקות. מורידים מהאש ומניחים בצד לשעה.
5.להגשה: מפרקים את דג הסלמון לחתיכות בגודל הרצוי, ומגישים על לחמניית בריוש עם קרם פרש, עירית קצוצה, בצל כבוש וסלמון.

טיפ: ככל שנשרה את הדג במרינדה יותר זמן, ככה טעמי הוויסקי יורגשו יותר.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס