מתכון לסלמון בתנור בציפוי קראמבל פיסטוק מלוח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלמון חגיגי בתנור בציפוי קראמבל פיסטוק מלוח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלמון בתנור בציפוי קראמבל פיסטוק מלוח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 5-6 מנות

אחת המנות האהובות ביותר על שולחן החג של ערב פסח היא כמובן הסלמון. כדי להבדיל בין מנת דגים יומיומית לבין המנה החגיגית של ארוחת ליל הסדר, משלבים חומרי גלם טריים ואיכותיים, קורטוב של השראה ומעוף ויוצאים לדרך. מדובר במנה שנראית מרשימה עם הציפוי החגיגי שלה ובד בבד פשוטה מאוד להכנה. התוצאה מדברת בעד עצמה.

 

מצרכים ל-5-6 מנות

1 קילו פילה סלמון שופרסל טרי מפולט מעצמות – שלם או פרוס לפרוסות עבות

לקראמבל המלוח

100 גרם חמאה (ניתן להשמיט ולהוסיף 3 כפות שמן זית במידה והארוחה בשרית)

½ כפית תערובת שום כתוש שופרסל

מלח

פלפל שחור טחון במיכל שופרסל

1 כוס כוסברה טרייה שופרסל, קצוצה

100 גרם אגוזי מלך שופרסל, קצוצים

100 גרם פיסטוקים קלופים קצוצים

1/2 כף כמון טחון במיכל שופרסל

1 כף חרדל שופרסל

1/4 כוס קמח מצה

1/2 כף זרעי כוסברה כתושים

רוטב לירקות

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

½ כפית שום כתוש שופרסל

5 גבעולי טימין שופרסל

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

מלח גס לתיבול

פלפל שחור טחון גס לתיבול

לירקות

צרור גזרים צבעוניים חצויים לאורכם

1 ראש שום חצוי

1 חבילת בצלים ירוקים שלמים ולא קצוצים

אופן  ההכנה:

  1. בקערית גדולה מערבבים שמן זית, שום כתוש, טימין, מלח גס, קליפת תפוז ופלפל שחור גרוס.
  2. מערבבים בקערת הרוטב את הגזרים, השום והבצל הירוק ומסדרים סביב מסגרת התבנית.
  3. מכניסים לתנור ל-25 דקות בחום של 200 מעלות.
  4. מכינים קראמבל: ממיסים את החמאה בקערית ומוסיפים לה חצי שום כתוש, מלח, פלפל, עלי וזרעי כוסברה, אגוזים, פיסטוקים, כמון, חרדל, קמח מצה, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
  6. מניחים במרכז התבנית את הסלמון כשהעור כלפי מטה. מפזרים את הקראמבל המלוח על הסלמון ומצמידים מעל.
  7. אופים 25 דקות נוספות ומגישים.

 

למתכוני דגים נוספים, לחצו כאן.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס