סלמון וולינגטון
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלמון וולינגטון

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 3-4 מנות

אביזרים:

מחבת

תבנית אפייה

נייר אפייה

סכין חדה

מברשת להברשה

 

מצרכים:

600 גרם פילה סלמון נרווגי ללא העור

2 בצלים קצוצים דק מאוד

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

3 כפות + 2 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1/2 כוס שמיר קצוץ דק

1 כפית קורנית שופרסל, רק העלים

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

2 כפות חרדל

1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל

1 כפית סילאן לחיץ שופרסל

1 חבילה בצק עלים שופרסל

1 חלמון טרוף עם כפית שמן זית

אופן ההכנה:

  1. במחבת מניחים שמן זית ובצל, מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את כל הירק המלח והפלפל.
  2. מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות, מסירים מהאש לצינון.
  3. בקערית מערבבים סילאן, שום גבישי וחרדל ומורחים על פילה הסלמון.
  4. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן וצורבים את הדג משני צדדיו.
  5. מצננים ופורסים בצק עלים על נייר אפייה. מפזרים ממלית הבצל על הבצק ומניחים עליה את הדג, מניחים עליו גם ממלית הבצל ועוטפים את הדג עם הבצק.
  6. יוצרים חתך בבצק על מנת שהאדים יצאו, מברישים בחלמון הטרוף וחורצים צורות – ניתן להשתמש בשארית בבצק ליצירת צורות לקישוט להנחה מעל.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 30 דקות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס