מתכון לדג סלמון חגיגי במחבת ברוטב הדרים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלמון הדרים

תמונה גרסת הדפסה

דג סלמון במחבת ברוטב הדרים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 3-4

 

מחפשים מנה עיקרית חגיגית שתגנוב את הההצגה אבל לא את הזמן שלכם? אתם במקום הנכון. מנת סלמון חגיגית במחבת היא כזו שהאורחים לא יוכלו לעמוד בפניה. הסוד הוא חומרי גלם טריים, הרבה השראה ונתח סלמון עסיסי שמושקה ברוטב הדרים משובח.

מצרכים

3-4 יחידות פילה סלמון שופרסל טרי

מלח

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות

1 תפוז פרוס

50 גרם חמאה (ניתן להמיר ב-3 כפות שמן זית במידה והארוחה בשרית)

4 שיני שום פרוסות

1 גבעול רוזמרין  שופרסל

1/2 כוס יין לבן

1 כפית פלפל שחור טחון במיכל שופרסל

1 כפית מלח

1 כף דבש שופרסל green/ מייפל טבעי שופרסל green

1 מיץ מתפוז שלם

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מניחים שמן זית, ממליחים את חתיכות הסלמון וצורבים אותם מכל הצדדים כ- 3 דקות מכל צד.
  2. מסירים את הסלמון מהמחבת ולאותה המחבת מוסיפים בצל סגול ופרוסות תפוז, צורבים את פרוסות התפוז ומוסיפים חמאה, שום, רוזמרין, מלח ופלפל, מוסיפים את היין הלבן, הדבש  ואת מיץ התפוז, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  3. מחזירים את פרוסות הסלמון למחבת כשהעור כלפי מטה ומשקים אותם ברוטב, תוך כדי בישול כ-7 דקות. מגישים.

 

למתכוני דגים נוספים, לחצו כאן.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס