דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט ברוקולי עם בטטה ופלפלים

מתכון לסלט ברוקולי חם

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 5-4

אביזרים:

תבנית אפייה

נייר אפייה

קערת ערבוב

צלחת הגשה גדולה שטוחה

 

מצרכים:

1 שקית ברוקולי קפוא שופרסל

2 בטטות גדולות - קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות

1 בצל גדול סגול - חתוך לקוביות

1 פלפל אדום מתוק - חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב מתוק - חתוך לקוביות

ספריי שמן

1 כפית מלח בישול גס שופרסל

1 כף שום גבישי שופרסל

1/2 כוס שקד קלוף טבעי שופרסל - קצוץ

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

2 כפות חומץ בלסמי

1/2 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

2 כפות עלי קורנית (טימין) שופרסל - ללא גבעולים

1 כף סילאן שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הברוקולי, הבטטות והבצל הסגול.
  2. ממליחים במלח גס ומרססים בספריי שמן.
  3. אופים בחום של 200 מעלות במשך כ-25 דקות ומצננים.
  4. מעבירים את תכולת תבנית האפייה לקערה.
  5. מוסיפים את הפלפלים הצבעוניים ומערבבים.
  6. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  7. שופכים את הרוטב מעל סלט הברוקולי ומערבבים.
  8. מעבירים לצלחת הגשה.
  9. מפזרים את שבבי השקדים מעל ומגישים

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס