דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סיניית ירקות עם קבב אנטריקוט

מתכון לסינייה ירקות עם קבב אנטריקוט

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

פלאנצ'ה

סוטאז

קערת ערבוב

 

מצרכים:

לתבשיל ירקות:

1 שקית כרובית שטופה שופרסל

3 פלפל חריף

4 עגבניות בשלות

4 בצלים - מקולפים

חופן גבעולי קורנית (טימין) שופרסל - קצוץ

1/2 ליטר טחינה שופרסל

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כף שום כתוש קפוא שופרסל

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

4 כפות שמן קנולה לא מזוכך שופרסל -  לטיגון הכרובית

 

לסלט הפטרוזיליה:

1 חבילת פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

1/2 כוס מיץ לימון שופרסל

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1/2 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לקבב:

500 גרם בשר אנטריקוט אנגוס שופרסל - טחון

500 גרם בשר סינטה אנגוס שופרסל - טחון

1 כוס צנובר שופרסל

1 כף כורכום במיכל שופרסל

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

2 בצל לבן - קצוץ דק

1 כף עריסה

1 כף לימון כבוש

1/2 כף בהרט שופרסל

1 כף עמבה

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1/2 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כף שום גבישי שופרסל

 

להגשה:

6 לאפות גדולות

1 חבילת רוטב עמבה

1 טחינה שופרסל

1/2 כוס מים

קורט מלח שולחן דק שופרסל

 

אופן ההכנה:

לירקות:

  1. על הגריל צולים את הפלפל החריף, העגבניות והבצלים.
  2. קוצצים את הפלפל החריף ואת הבצל חוצים לחצאים.
  3. במחבת מניחים שמן קנולה, מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים עד להשחמה.
  4. בסיר סוטאז' מערבבים את כל הירקות עם הטחינה ומבשלים במשך 5 דקות.
  5. מטבלים במיץ בלימון, במלח, בפלפל ובשום הכתוש.

 

לסלט הפטרוזיליה:

בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים תיבול לפי הטעם.

 

לקבב:

  1. במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ.
  2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי המנה עד ליצירת מסה.
  3. מן המסה יוצרים כדורים בצורת קבב אובלי.
  4. על פלאנצ'ה חמה צולים את הקבבים עד למידת העשייה הרצויה.

 

אופן הרכבת המנה:

  1. בקערה מוהלים את הטחינה במים ומתבלים במלח.
  2. בצלחת מניחים את הלאפה ומורחים עליה את הטחינה ואת רוטב העמבה.
  3. מעל הרטבים מניחים 3-2 קבבים.
  4. מוסיפים את סיניית הירקות ומפזרים מעל את סלט הפטרוזיליה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.