דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סיניית הדגים הנוסטלגית של עומר מילר

מתכון לסינייה דגים בטחינה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

פלאנצ'ה

מחבת

תבנית אפייה בינונית עד קטנה להגשה אישית או זוגית

 

מצרכים:

1 חבילת פילה דג בורי טרי שופרסל (2 יחידות)

1 כף כמון טחון שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית כורכום טחון שופרסל

1/2 כפית קינמון טחון שופרסל

1 כוס טחינה גולמית שופרסל

1/2 כוס מיץ לימון שופרסל

2 בצלים לבנים - חתוכים לרצועות

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

לסלט:

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

4 כפות מיץ לימון שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1/4 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

4 עגבניות שרי אורגניות אדומות גרין שופרסל - חצויות לרבעים

1 בצל סגול קטן - חתוך לרצועות

1 פלפל חריף ירוק - חתוך לטבעות

4 זיתי קלאמטה - מגולענים וחצויים

1 כוס שעועית ירוקה שלמה קפואה שופרסל - חלוטה

 

אופן ההכנה:

  1. בצלחת מניחים את פילה הדג ומתבלים עם הקינמון, הכורכום, הכמון והמלח.
  2. במחבת פסים מחממים שמן זית, מניחים את פילי הדג המתובלים וצולים במשך כ-4 דקות.
  3. במחבת מחממים שמן זית, מניחים את הבצלים החתוכים ומטגנים עד להזהבה.
  4. בקערה מניחים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון ומערבבים.
  5. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים בשנית.
  6. בתבנית אפייה מניחים מחצית מתערובת הבצל והטחינה, מסדרים מעל את פילי הדג הצלויים ומכסים ביתרת תערובת הבצל והטחינה.
  7. מעבירים לתנור ואופים בחום של 250 מעלות במשך כ-7 דקות.

לסלט:

  1. בקערה מניחים את השעועית הירוקה עם הבצל הסגול, הפלפל הירוק, עגבניות השרי, הכוסברה הקצוצה, זיתי הקלאמטה, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח ומערבבים.
  2. מגישים את הסלט לצד סיניית הדג.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.