סינייה בשר צוואר אנגוס טחון בתבנית פיירקס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סינייה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסינייה בשר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 5-6 מנות

אביזרים:

תבנית אפייה עגולה - רצוי פיירקס

מחבת

קערת ערבוב

מצרכים:

500 גרם בשר צוואר אנגוס טחון שופרסל

1.5 כוסות ג'ריש זיפר שופרסל, מושרה שעה במים רותחים ומסונן

1 בצל גדול קצוץ

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל, קצוצה

שמן זית פרמיום שופרסל

1.5 כפיות מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל

1 כפית בהרט בשקית שופרסל

5 כפות טחינה גולמית  שופרסל

רבע כוס מים

1/4 כפית מלח דק שופרסל

להגשה:

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים שופרסל

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מניחים 4 כפות שמן זית, בצל קצוץ, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית בהרט ובשר טחון.
  2. מערבבים ומטגנים יחד כ- 5 דקות עד שהבשר משנה צבעו. מסירים מהאש.
  3. בקערה מערבבים את הג'ריש המושרה עם 3 כפות שמן זית, כפית שום גבישי, חצי כפית מלח ומעבירים לתבנית משומנת.
  4. משטחים ומעבירים את כל תכולת המחבת כולל נוזלי הבשר על הג'ריש, מפזרים פטרוזיליה ומערבבים את הטחינה עם מים.
  5. שופכים מעל את הטחינה ואופים כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.
  6. מפזרים שקדים ומגישים עם פטרוזיליה מעל.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס