דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סינטה טורטליני במלית פטל של רועי הלוי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לטורטליני בשר

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

מעבד מזון

מחבת

מערוך/מכונת פסטה

סכין

סיר

קולפן

ניילון נצמד

מסננת

 

מצרכים:

לצ'יפס הארטישוק הירושלמי:

6 יחידות ארטישוק ירושלמי

1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון עמוק

1 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1 כף גרידת לימון

 

לסינטה:

2 יחידות סינטה פילה מדומה טרי חלק אנגוס שופרסל (100 גרם כל אחת)

3 ענפי קורנית (טימין) שופרסל

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל - לבשר

1 שן שום שופרסל- קצוצה

 

לרוטב הפטל:

1 כוס פטל אדום מוקפא שופרסל

1 כף מיץ לימון

1 כף ג'לטין

3 כפות מים רותחים

 

לטורטליני:

5 ביצים שופרסל – חלמונים בלבד

300 גרם קמח פסטה

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

6 כוסות מים רותחים

1 גבעול רוזמרין שופרסל

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

 

להגשה:

5 כפות רוטב איולי

2 כוסות ציר בקר - מצומצם

 

אופן ההכנה:

לצ'יפס הארטישוק הירושלמי:

  1. בעזרת קולפן מקלפים את הארטישוק הירושלמי לכדי צ'יפסים.  
  2. במחבת מניחים את שמן הקנולה ומחממים.
  3. מוסיפים את הצי'פסים ומטגנים עד שמתקבל מרקם קריספי אך ללא שינוי צבע.
  4. מסירים מן המחבת, מוסיפים את גרידת הלימון והמלח ומערבבים.

לסינטה:

  1. במחבת מניחים את שמן הזית עם הסינטה, שן השום והטימין.
  2. צורבים את הסינטה משני הצדדים במשך כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  3. מסירים מן האש וחותכים בצורה אלכסונית.

לרוטב הפטל:

  1. במעבד מזון מניחים את הפטל וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה.
  2. בקערית מניחים את הג'לטין עם המים ומערבבים עד שהג'לטין נמס.
  3. בסיר מניחים את מחית הפטל עם כף מיץ הלימון ותערובת הג'לטין המומס ומערבבים.
  4. מסירים מן האש ומעבירים למקרר להתייצבות.

לטורטליני:

  1. בקערה מניחים את קמח הפסטה עם 5 חלמונים ושמן הזית ובעזרת מעבד מזון מערבבים עד לקבלת בצק אחיד (ניתן גם ללוש בצורה ידנית).
  2. עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומעבירים למקרר למשך כ-15 דקות.
  3. לאחר 15 דקות פותחים את בצק הפסטה וחותכים אותו לריבועים.
  4. בכל ריבוע מניחים מן מלית הפטל, מקפלים לחצי ומהדקים את שני הקצוות.
  5. בסיר מניחים את 6 כוסות המים הרותחים עם הרוזמרין וכף שמן הזית.
  6. מוסיפים את הטורטליני ומבשלים עד שהם צפים מעלה.
  7. מוציאים את הטורטליני מן הסיר ומסננים.

להגשה:

  1. על צלחת מניחים כף איולי, לידה מניחים חתיכה של סינטה וחתיכה של פילה.
  2.  בין הסינטה לפילה מניחים את הטורטוליני ומעליו את צ'יפס הארטישוק הירושלמי.
  3.  מוסיפים מסביב את ציר הבקר המצומצם ומגישים.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.