דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סיגר שטרודל תפוחים

תמונה גרסת הדפסה

סיגר שטרודל תפוחים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 20

אביזרים:

תבנית אפייה

נייר אפייה

מחבת

קערת ערבוב

 

מצרכים:

50 גרם חמאה - לתפוחים

150 גרם חמאה - מומסת

1 חבילת דפי פילו - מופשר למשך לילה במקרר

6 תפוחי עץ - חתוכים לקוביות קטנות

1+1/2 חבילות אבקת סוכר שופרסל (150 גרם)

1/2 כף קינמון טחון במיכל שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מניחים 50 גרם חמאה עם קוביות תפוחי העץ, חבילת אבקת סוכר והקינמון, מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות.
  2. לאחר 5 דקות מסירים את המחבת מן האש ומסננים מהנוזלים.
  3. מברישים בחמאה המומסת עלה פילו, מעליו מניחים עלה נוסף ומשמנים גם אותו וכך גם עם עלה נוסף (סך הכול 3 עלי פילו).
  4. חותכים את עלי הפילו למלבנים.
  5. בראש כל מלבן מניחים מעט מן המלית.
  6. מקפלים את שני צדדי מלבן הפילו ומגלגלים לצורת סיגר.
  7. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הסיגרים.
  8. משמנים כל סיגר במעט חמאה.
  9. מעבירים את התבנית לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות.
  10. לאחר כ-20 דקות, מוציאים את התבנית מן התנור, מצננים מעט ומפזרים מעל את יתר אבקת הסוכר.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.